Izvor: Novi magazin arhiva vesti 12.03.2016

Porodica i prijatelji odali poštu Zoranu Đinđiću

Novi magazin 12.03.2016
Godišnjicu ubistva polaganjem cveća i odavanjem pošte obeležili su DS, Liberalno demokratska partija (LDP) i Vlada Srbije. U organizaciji DS-a, biće održano i finalno takmičenje u besedništvu u Đinđićevu čast, a u Studentskom kulturnom centru… »

Šulc protiv kandidature Trampa za predsednika SAD

Novi magazin 12.03.2016
"Evropa nije spremna, ni SAD nisu spremne, za jednog predsednika koji po mom mišljenju nema nikakvo međunarodno iskustvo", izjavio je Šulc za francusku televiziju I-Tele. On je rekao da Tramp pripada ljudima kojih ima i u Evropi, a koji za "svaki… »

Marić: Najveći rizik u poplavljenim zonama, apel građanima

Novi magazin 12.03.2016
On je apelovao na građane da poslušaju nadležne organe ako u narednih 36 do 48 sati dođe do obilnih padavina i bude naređena evakuacija. Marić je za RTS rekao da će tokom narednih dana ponovo biti najkritičnije tamo gde su kiše već napravile… »

Vučić: Ministrima neće biti povećane plate

Novi magazin 12.03.2016
"Ministrima se neće povećavati plati jer je važnije da se povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima", rekao je Vučić novinarima u selu Kalinovac kod Uba, gde je otvorio rekonstruisanu školu. On je rekao da ministru treba da bude… »

Sutra oblačno s kišom, temperatura do 12 stepeni

Novi magazin 12.03.2016
U istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima lokalno biće i oko 40 milimetara novih padavina, a na planinama 20 centimetara novog snega, upozorio je RHMZ. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, a najviša… »

Holandski diplomata ponovo kreće biciklom od Haga do Beograda

Novi magazin 12.03.2016
Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta od 2.036 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Majdarsku, Hrvatsku i Srbiju. Kako je saopšteno iz holandske ambasade, cilj putovanja je prikupljanje… »

Cipras: Uspon ekstremne desnice stvarna pretnja Evropi

Novi magazin 12.03.2016
Cipras je rekao da uspon snaga ekstremne desnice predstavlja "stvarnu pretnju" Evropi, navodeći da se tome može suprotstaviti progresivnom politikom migranata, i dodao da su u pitanju "snage koje podižu ograde i stvaraju veoma lošu atmosferu". AP… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

Novi magazin 12.03.2016
Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je "SVM tačka pouzdanosti, tačka poverenja". Koalicioni partneri SVM-a su Demokratska partija vojvođanskih Mađara i Partija mađarske… »

Presuda "Saobraćajnoj mafiji" pravosnažna samo za petoro

Novi magazin 12.03.2016
Naime, presudom Apelacionog suda pravosnažno su odbijene samo optužbe protiv troje okrivljenih zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, dok je u odnosu na dvojicu okrivljenih presuda preinačena. Apelacioni sud je preinacio… »

I Real Madrid stao u odbranu Nadala

Novi magazin 12.03.2016
Španski fudbalski gigant je u saopštenju na sajtu kluba pružio "apsolutnu podršku" Nadalu, a optužbe bivše ministarke zdravlja i sporta Roseline Bašelo okarakterisali su kao "neopravdane i nedopustive". Bašelo je u četvrtak na jednoj francuskoj… »