Izvor: Novi magazin arhiva vesti 12.03.2016

Porodica i prijatelji odali poštu Zoranu Đinđiću

Novi magazin 12.03.2016
Godišnjicu ubistva polaganjem cveća i odavanjem pošte obeležili su DS, Liberalno demokratska partija (LDP) i Vlada Srbije. U organizaciji DS-a, biće održano i finalno takmičenje u besedništvu u Đinđićevu čast, a u Studentskom kulturnom centru… »

Obama pozvao kandidate za Belu kuću da ne vređaju

Novi magazin 12.03.2016
Obama je rekao da je "Amerika dobro" za razliku od tvrdnji milijardera i mogućeg republikanskog kandidata Donalda Trampa koji je u petak u poslednjem trenutku otkazao miting u Čikagu strahujući da bi protesti zbog njegovog skupa mogli da prerastu u… »

Marić: Najveći rizik u poplavljenim zonama, apel građanima

Novi magazin 12.03.2016
On je apelovao na građane da poslušaju nadležne organe ako u narednih 36 do 48 sati dođe do obilnih padavina i bude naređena evakuacija. Marić je za RTS rekao da će tokom narednih dana ponovo biti najkritičnije tamo gde su kiše već napravile… »

Vučić: Ministrima neće biti povećane plate

Novi magazin 12.03.2016
"Ministrima se neće povećavati plati jer je važnije da se povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima", rekao je Vučić novinarima u selu Kalinovac kod Uba, gde je otvorio rekonstruisanu školu. On je rekao da ministru treba da bude… »

Sutra oblačno s kišom, temperatura do 12 stepeni

Novi magazin 12.03.2016
U istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima lokalno biće i oko 40 milimetara novih padavina, a na planinama 20 centimetara novog snega, upozorio je RHMZ. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, a najviša… »

Holandski diplomata ponovo kreće biciklom od Haga do Beograda

Novi magazin 12.03.2016
Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta od 2.036 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Majdarsku, Hrvatsku i Srbiju. Kako je saopšteno iz holandske ambasade, cilj putovanja je prikupljanje… »

Cipras: Uspon ekstremne desnice stvarna pretnja Evropi

Novi magazin 12.03.2016
Cipras je rekao da uspon snaga ekstremne desnice predstavlja "stvarnu pretnju" Evropi, navodeći da se tome može suprotstaviti progresivnom politikom migranata, i dodao da su u pitanju "snage koje podižu ograde i stvaraju veoma lošu atmosferu". AP… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

Novi magazin 12.03.2016
Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je "SVM tačka pouzdanosti, tačka poverenja". Koalicioni partneri SVM-a su Demokratska partija vojvođanskih Mađara i Partija mađarske… »

Presuda "Saobraćajnoj mafiji" pravosnažna samo za petoro

Novi magazin 12.03.2016
Naime, presudom Apelacionog suda pravosnažno su odbijene samo optužbe protiv troje okrivljenih zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, dok je u odnosu na dvojicu okrivljenih presuda preinačena. Apelacioni sud je preinacio… »

I Real Madrid stao u odbranu Nadala

Novi magazin 12.03.2016
Španski fudbalski gigant je u saopštenju na sajtu kluba pružio "apsolutnu podršku" Nadalu, a optužbe bivše ministarke zdravlja i sporta Roseline Bašelo okarakterisali su kao "neopravdane i nedopustive". Bašelo je u četvrtak na jednoj francuskoj… »