Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 12.03.2016

Porodica i prijatelji odali poštu Zoranu Đinđiću

Novi magazin 12.03.2016
Godišnjicu ubistva polaganjem cveća i odavanjem pošte obeležili su DS, Liberalno demokratska partija (LDP) i Vlada Srbije. U organizaciji DS-a, biće održano i finalno takmičenje u besedništvu u Đinđićevu čast, a u Studentskom kulturnom centru… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

Novi magazin 12.03.2016
Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je "SVM tačka pouzdanosti, tačka poverenja". Koalicioni partneri SVM-a su Demokratska partija vojvođanskih Mađara i Partija mađarske… »

U Registar političkih stranaka upisana 108 stranaka

Novi magazin 12.03.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rešenje o upisu Jedinstvene ruske stranke donela je 4. marta.… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Novi magazin 12.03.2016
Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti Samoopredeljenja su i u petak ponovili ovu akciju. „Ove akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se… »

Vulin: Migranti ne prelazi granice Srbije

Novi magazin 12.03.2016
"Niko ne prelazi granice Srbije", rekao je Vulin za televiziju Pink odgovarajući na pitanje kakva je situacija sa kretanjem migranata. On je istakao da u vreme kada se jedan deo evropskih zemalja zalaže za otvaranje, a drugi za potpuno zatvaranje… »

Telo žene pronađeno u Nišavi

Novi magazin 12.03.2016
Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa šetališta na Keju Mike Paligorića". U Hitnoj pomoći navode da su građani oko 7.30 prijavili da telo žene pluta… »

AMSS: U poplavljenim područjima Srbije saobraćaj se odvija bez zastoja

Novi magazin 12.03.2016
Vozačima se zbog poplava savetuje opreznost posebno na području Užica, Lučana, Čačka, Kraljeva i Novog Pazara. Za saobraćaj su neprohodni putevi II A reda broj 180 Čačak–Zeoke-Guča i put Lučani - ; Kratovska stena. AMSS navodi da je oprez… »

Aleksandar Karađorđević: Tužiću Srbiju do Strazbura ako mi ne vrati dedovinu

Novi magazin 12.03.2016
Učinilo se da se pomirio sa sudbinom, a da je borbu "poverio" advokatima. Nije, međutim, tako. Princ, za "Novosti", kaže da će nastaviti da se bori za svoje nasledstvo, iako misli da će teško doći do njega. "Čekamo da se našoj porodici vrati ono… »

Priština: Gađana kancelarija Atifete Jahjage

Novi magazin 12.03.2016
Kako navode iz policije, napad je izvršen oko 4 ujutru, a nepoznati napadači su prvo, gađavši kamenicama, polomili staklo na prozoru zgrade, te pokušali da ubace "Molotovljev koktel". Međutim, kako u tome nisu uspeli, boca sa "Molotovljevim… »

Samo Morava i Lugomor rastu, na Ravanici pecaroši

Novi magazin 12.03.2016
"Nama opasnosti od izlivanja bilo koje reke u ovom kraju, opasnost je prošla", rekao je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Goran Kušić. Vodostaj Velike Morave je u porastu, stoji na sajtu Hidrometereološkog zavoda Srbije, i kod… »