Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 12.03.2016

Incident u Londonu: Padobranom skočio sa najviše zgrade (VIDEO)

Novi magazin 12.03.2016
Američka agencija, pozivajući se na izjave svedoka, fotografije i video zapise objavljene na društvenim mrežama, navela je da je čovek sa zelenim padobranom skočio sa zgrade Šard i bezbedno se spustio u jednu ulicu blizu stanice metroa, kojim je… »

Zašto se trzamo pre nego što utonemo u san?

Novi magazin 12.03.2016
Ovo pitanje jedno je od najčešće postavljanih na Guglu, pa svi znatiželjnici ovde mogu saznati odgovor. Neobičan nagli pokret vezan je za fenomen nazvan hipnagoško stanje, koji predstavlja tranzitivni period između budnog stanja i sna. U skladu sa… »

Kalifornija ne želi da pomera vreme

Novi magazin 12.03.2016
Reč je o letnjem računanju vremena koje se uvodi dodavanjem 60 minuta na zimsko, odnosno standarno računanje vremena. Ipak, savezna država Kalifornija želi da napusti univerzalno pravilo za koje pojedini zakonodavci tvrde da ne služi svrsi i čak… »

Koliko su normalni naši fetiši?

Novi magazin 12.03.2016
Istraživači su u svojoj studiji proučavali osam seksualnih interesovanja – fetišizam, egzibicionizam, voajerizam, froterizam, mazohizam, sadizam, transvestizam i pedofiliju kako bi utvrdili koliko su zapravo ona abnormalna. Oni su istraživanje… »

Godina u svemiru ipak preteška: Skot Keli ide u penziju

Novi magazin 12.03.2016
Keli je u Nasine redove stupio 1996. godine, a trenutno drži rekord kao Amerikanac koji je najduže vremena proveo u svemiru. Keli će nakon penzionisanja i dalje nastaviti aktivno da učestvuje u istraživanjima vezanim za njegovu jednogodišnju misiju… »

Majklu Daglasu ostalo još samo šest meseci života?

Novi magazin 12.03.2016
Iako njegovi predstavnici za štampu ističu da je sedamdesetjednogodišnji glumac izlečio rak, Radar Online prenosi da je Daglas ponovo u lošem stanju. Kako piše ovaj sajt, glumac trenutno prodaje svoju imovinu, a promenio je i sadržaj svog… »

10 dobrih razloga da jedete cimet

Novi magazin 12.03.2016
Ovaj začin dobija se iz unutrašnje kore malog drveta iz porodice lovora i naziva se čudotvornim prirodnim liekom još od doba starih Egipćana. Postoji nekoliko vrsta cimeta, a najlekovitiji je cejlonski (Cinnamomum verum). U našim prodavnicama… »

Šta bi se dogodilo kada bi Sunce odjednom nestalo?

Novi magazin 12.03.2016
Sunce ima oko 333.000 puta veću masu od Zemlje i proizvodi jednaku količinu energije kao milijardu nuklearnih bombi svake sekunde. Zbog ogromne mase Sunce dominantna je gravitaciona sila u Sunčevom sistemu, i drži svih osam planeta u eliptičnim… »

Naučnici na piletu uzgojili nogu dinosaurusa

Novi magazin 12.03.2016
U eksperimentu "obrnute evolucije", istraživači su izmenili gene modernih kokoški kako bi izazvali nastanak nogu kakve su imali dinosaurusi, piše "Dejli mejl". Ovi preci ptica nekada su imali fibulu, dugu spoljašnju kost u potkolenici, koja se u… »

Za manje civilnih žrtava: Novi metak će se sam uništiti u letu

Novi magazin 12.03.2016
Prema američkim vojnim inženjerima i razvojnom timu zamišljeno je da novi sistem ispaljivanja ovog metka sadrži i reaktivni materijal koji bi se zapalio nakon što puška opali. Ta bi reakcija transformisala 0,5 milimetarski kalibar metka u… »