Izvor: OK radio arhiva vesti 12.03.2016

Od Haga do Beograda na biciklu

OK radio 12.03.2016
Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji. Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta… »

Ministri će imati veće plate

OK radio 12.03.2016
Novi zakon o funkcionerima, koji je u planu, obezbediće povećanje plata funkcionerima u izvršnoj vlasti, kao što su ministri i državni sekretari. Naime, ministarka za državnu upravu Kori Udovički kaže da Svetska banka od nas očekuje da povećamo… »

Telo žene pronađeno u Nišavi

OK radio 12.03.2016
Telo žene (88) pronađeno je u subotu u Nišavi kod Medoševačkog mosta, saopšteno je iz Hitne pomoći u Nišu. Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa… »

Predsednikov savetnik nelegalno diplomirao u Leskovcu?

OK radio 12.03.2016
Savetnik predsednika Srbije za privredu Predrag Mikić nezakonito je upisao jednu, a potom se prebacio na drugu višu školu u Leskovcu i mimo procedura trogodišnje studije završio za samo godinu dana. Predrag Mikić, dugogodišnji bliski saradnik… »

Tri kolone dele Đinđićevu ideju

OK radio 12.03.2016
Tri kolone u tri termina na istoj lokaciji, ispred Vlade Srbije na mestu na kom je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić. Najpre je nekadašnjem predsedniku Vlade Srbije poštu odao aktuelni, Aleksandar Vučić sa svojim ministrima. Nekoliko sati… »

Džihadisti ubili dete hemijskim oružjem

OK radio 12.03.2016
Irački zvaničnici tvrde da je ID izvela dva napada hemijskim oružjem, u kojima je život izgubila jedna trogodišnja devojčica, a oko 600 ljudi povređeno. Predstavnici bezbednosnih agencija i zaposleni u bolnicama kažu da je najnoviji napad dogodio… »

Komunalna daje PRIMER

OK radio 12.03.2016
OK Portal već duže vreme na svojim stranicama ukazuje na bebzrojne primere bezobzirnog kršenja saobraćajnih propisa i parkiranje u Vranju po principu „Gde god nađeš zgodno mesto, tu kola ostavi“. Ne propuštamo priliku i da apelujemo na… »

Kanada: Pucnjava na muslimanskom groblju

OK radio 12.03.2016
U pucnjavi na muslimanskom groblju, nedaleko od kanadskog grada Kalgari, povređene su četiri osobe, saopštila je kanadska policija. Narednik Džek Potras rekao je da se pucnjava dogodila u varoši Kokran nakon čega su povređene osobe prevezene u… »

Kit Emerson izvršio samoubistvo?

OK radio 12.03.2016
Kit Emerson, osnivač i klavijaturista grupe Emerson, Lejk i Palmer (ELP), nađen je mrtav u svom stanu, u Kaliforniji, sa ranom od vatrenog oružja na glavi. Policija ispituje mogućnost samoubistva, javlja AP. ELP su bili jedni od najpopularnijih grupa… »

Real: lista želja od 700 miliona evra

OK radio 12.03.2016
Real Madrida planira veliku rekonstrukciju ekipe na leto, a prema navodima "Marke" već je počeo pregovore sa čak 12 zvučnih imena. "Kraljevski klub" će sezonu verovatno završiti bez trofeja, što će ugroziti položaj predsedniku Florentinu Peresu… »