Izvor: Pravda arhiva vesti 12.03.2016

Vučić položio venac povodom godišnjice ubistva Đinđića

Pravda 12.03.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić jutros je u ime Vlade Srbije povodom godišnjice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića položio venac na spomen-ploču u dvorištu vlade. Polaganju venca i odavanju pošte pristustvovali su i članovi vlade u… »

SLOBODA GOVORA U AMERICI: Tramp otkazao miting, protivnici likuju - "Ućutkali smo ga" (VIDEO)

Pravda 12.03.2016
ČIKAGO - Kandidat Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD Donald Tramp otkazao je miting u Čikagu nakon što se hiljade okupljenih podelilo u dva suprotstavljena tabora - pristalice i protivnike njegove kandidature. Članica Trampovog… »

VUČIĆ ODBRUSIO KARAĐORĐEVIĆU: Plati prvo struju, pa onda tuži državu!

Pravda 12.03.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti državu, da najpre plati struju. „Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš“… »

STIŽE CIKLON IZ BUGARSKE: Potop se nastavlja, do ponedeljka će pasti 40 mm kiše!

Pravda 12.03.2016
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u nedelju i u ponedeljak pre podne očekuju obilnije padavine, dok će danas biti uglavnom suvo. Kako se navodi, u većini mesta biće od 10 do 30 mm, a u istočnim, južnim, jugozapadnim i… »

Dodik: Izvestan referendum u Republici Srpskoj

Pravda 12.03.2016
BANjA LUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je danas da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupšine RS-a biti u usvojena odluka o referendumu u RS-u o tome da li se podržava proslava 9. januara kao Dana RS-a, prenosi FENA… »

NA ZAHTEV SRBIJE: Interpol uhapsio zvaničnika "vlade Kosova"

Pravda 12.03.2016
BEOGRAD - Na zahtev MUP-a Srbije, a po nalogu Interpola, makedonska policija je uhapsila šefa protokola kosovskog Ministarstva bezbednosnih snaga Gafura Dugolija, pod optužbom za ratne zločine u vreme kada je bio pripadnik OVK, preneli su danas srpski… »

PJONGJANG SPREMAN ZA NUKLEARNI RAT: Kimova armija oslobađa Južnu Koreju od SAD!

Pravda 12.03.2016
PJONGJANG - Severna Koreja saopštila je danas da je njena vojska spremna za munjevit rat protiv južnokorejskih i američkih snaga koje sprovode združenu vežbu i da "oslobodi celu Južnu Koreju", javila je državna severnokorejska agencija. KCNA je… »

POLjSKA USTALA PROTIV REŽIMA: Desetine hiljada Poljaka maršom protestuje!

Pravda 12.03.2016
VARŠAVA - Varšavom je marširalo desetine hiljada Poljaka koji traže od vlade da poštuje ustav, prenosi Rojters. Agencija ocenjuje da to predstavlja eskalaciju sukoba poljske opozicije, najvišeg suda u zemlji i predstavnika EU sa jedne i vladajućih… »

SAMOOPREDELjENjE: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione; POLICIJA: Nikog ne hapsimo jer niko nije povređen

Pravda 12.03.2016
PRIŠTINA - Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da… »

Sirijska vojska napreduje, ofanziva ka "srcu Islamske države"

Pravda 12.03.2016
DAMASK - Sirijska vojska i njeni saveznici značajno su napredovali protiv terorista Islamske države u jugoistočnim delovima pokrajine Alep i sada se kreću ka Eufratu i okolnim regionima u provinciji Raki, javila je iranska agencija „Fars“… »