Izvor: RTS arhiva vesti 12.03.2016

Cveće i sveće u znak sećanja na Zorana Đinđića

RTS 12.03.2016
U Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu porodica, prijatelji, stranačke kolege i građani od jutros odaju poštu ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, povodom 13 godina od njegovog ubistva. I ove godine održana "Šetnja za Zorana". Počast… »

Sukobi Trampovih pristalica i protivnika u Čikagu

RTS 12.03.2016
Vodeći kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp u poslednjem trenutku je otkazao miting u Čikagu strahujući da bi protesti zbog njegovog skupa mogli da prerastu u sukobe. Ipak, do fizičkog obračuna je došlo. Uhapšeno pet… »

Marić za RTS: Najveći rizik u već poplavljenim zonama, dodatno ljudstvo na terenu

RTS 12.03.2016
U narednih 36 sati, usled obilnih padavina koje najavljuje RHMZ, najkritičnije će biti u Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji, navodi načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i dodaje da su na jug zemlje već upućene dodatne snage. Ističe da… »

Vučić: Ne pada mi na pamet da ministrima povećavamo plate

RTS 12.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ministrima neće biti povećavane plate, ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni, već zato što je za njega bitnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima… »

Vremenska prognoza - 13. mart

RTS 12.03.2016
Oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana i tokom noći u južnim, jugozapadnim, jugoistočnim i istočnim krajevima očekuje se od 10 do 20 l/m2 novih padavina, lokalno i oko 30 l/m2, a na planinama oko 20 cm novog snega. Na… »

Holandski diplomata biciklom od Haga do Beograda za decu obolelu od raka

RTS 12.03.2016
Ivar Skers, holandski diplomata, biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kome službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji. Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta od 2.036… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

RTS 12.03.2016
Savez vojvođanskih Majdara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove… »

Kale, uhapšeno 14 desničara zbog zastrašivanja migranata

RTS 12.03.2016
Policija je uhapsila 14 mladih ekstremno desničarskih aktivista nakon što su zapalili gume i pokušali da zaustave migrante na ulazu u centar francuske luke Kale. Grupa "Generacijski identitet" navela je u saopštenju da su njeni aktivisti "preuzeli… »

Zatvorske kazne za pripadnike "saobraćajne mafije"

RTS 12.03.2016
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio 16 pripadnika grupe, poznate kao "saobraćajna mafija", na kazne od pet meseci do sedam i po godina zatvora. Oni su oštetili osiguravajuća društva naplatom izmišljene štete na osnovu falsifikovane… »

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Požarevcu

RTS 12.03.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu tužilaštva, uhapsili su T. Ž. (1963) iz okoline Požarevca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. On je osumnjičen da je 30. januara ove godine, iz lovačke… »