Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 12.03.2016

Cveće i sveće u znak sećanja na Zorana Đinđića

RTS 12.03.2016
U Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu porodica, prijatelji, stranačke kolege i građani od jutros odaju poštu ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, povodom 13 godina od njegovog ubistva. I ove godine održana "Šetnja za Zorana". Počast… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

RTS 12.03.2016
Savez vojvođanskih Majdara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove… »

Jedinstvena ruska stranka 108. partija u Srbiji

RTS 12.03.2016
U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je Zoran Marić… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da presrećemo srpske kamione

RTS 12.03.2016
Predstavnici kosovske opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Kao ššto su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi… »

Živković: Niko nikada neće moći da zameni Đinđića

RTS 12.03.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković, koji je preuzeo dužnost premijera posle ubistva Zorana Đinđića, poručio je povodom 13 godina od njegovog ubistva da je to nenadoknadiv gubitak za Srbiju. Zoran Živković je, nakon polaganja cveća na mesto gde je… »

Telo žene pronađeno u Nišavi

RTS 12.03.2016
U Nišavi kod Medoševakog mosta pronađeno telo žene stare 88 godina. Ustanovljeno da je reč o samoubistvu. Žena je izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa šetališta na Keju Mike Paligorića", kažu u niškoj policiji, na osnovu izjava… »

RIK do sada proglasio šest izbornih lista

RTS 12.03.2016
Republička izborna komisija je do sada proglasila šest izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka… »

Vučić: Neću zbog besposličara sebi da oduzimam pravo da radim

RTS 12.03.2016
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da neće davati partijske izjave dok je na snazi vanredna situacija, ali da mu ne pada na pamet da sebi oduzima pravo da radi, samo zato što to traže besposličari. Vučić je, na pitanje… »

SRS: Za izlivanje reka kriv aktuelni režim

RTS 12.03.2016
Srpska radikalna stranka ocenila je da aktuelni režim predvođen Srpskom naprednom strankom snosi najveći deo krivice za vanrednu situaciju koja je proglašena u Srbiji zbog obilnih kiša i izlivanja reka. U saopštenju SRS-a navodi se da su nadležni… »

Saobraćaj bez zastoja i u poplavljenim područjima

RTS 12.03.2016
Automotosavez Srbije saopštio je da se saobraćaj na državnim putevima prvog i drugog reda u poplavljenim područjima Centralne i Zapadne Srbije odvija bez zastoja, ali na pojedinim deonicama usporeno. "Vozačima savetujemo punu opreznost za volanom na… »