Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 12.03.2016

Kit Emerson nađen mrtav, policija sumnja na samoubistvo

RTS 12.03.2016
Kit Emerson, osnivač i klavijaturista grupe „Emerson, Lejk i Palmer“ nađen je mrtav u svom stanu, u Kaliforniji, sa ranom od vatrenog oružja na glavi. Policija ispituje mogućnost samoubistva, javlja AP. Grupa „Emerson, Lejk i Palmer“ svirala… »

Kako živeti u osam kvadrata

RTS 12.03.2016
Dobro je poznato da je cena kvadrata u Njujorku astronomska, pa se ljudi često u Velikoj jabuci snalaze sa manje od deset kvadrata stambenog prostora. Ti takozvani mikrostudiji postali su prilično popularno rešenje za samce koji žele da žive u… »

„Strast“ Luz Kasal u Centru „Sava“

RTS 12.03.2016
Španska pevačica Luz Kasal održala je koncert u Velikoj dvorani Centra „Sava“ u okviru 17. „Gitar art festivala“. Pevačica poznata po pesmi Godina ljubavi (Un año de amor) iz filma Visoke potpetice Pedra Almodovara, pozdravila je publiku… »

Ovo je srpska pesma za Evropu!

RTS 12.03.2016
Mlada Kruševljanka moćnog glasa Sanja Vučić ZAA braniće boje Srbije na 61. „Pesmi Evrovizije“ pevajući numeru Ivane Peters "Goodbye", predstavljenu u specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“! Voli pljeskavice, glumicu Seku Sablić, ali i… »

Pale „kô mine“ i posle više od deset godina pod snegom!

RTS 12.03.2016
Entuzijasti za automobile dobro znaju šta znači ostaviti vozilo na milost i nemilost vremenskim uslovima. Posebno u Rusiji po zimi i snegu. Ipak, neuništivim „mercedesima“ potrebno je samo malo ljubavi i zamena akumulatora da bi bez problema… »

Preživeli zatvorenik Aušvica najstariji muškarac na svetu

RTS 12.03.2016
Izrael Kristal, 112-godišnji Izraelac koji je preživeo Holokaust, upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svetu. Život mu nije bio nimalo lak. Kao malo dete u Poljskoj iskusio je Prvi svetski rat, a kao mladić je doživeo… »

Zaplovio najveći kruzer na svetu!

RTS 12.03.2016
Najveći putnički brod na svetu "Harmony of the Seas" započeo je prve probne plovidbe pored zapadne obale Francuske. Kruzer je dug 362 metra, što je za 92 metra višše od „Titanika“, a visina mu iznosi 70 metara. Brod je težžak 120.000 tona, i… »

„Kung fu panda 3“ premijerno u „Delta sitiju“

RTS 12.03.2016
Animirani film „Kung fu panda 3“ biće premijerno prikazan u nedelju, 13. marta, u bioskopu „Sinepleks“ u „Delta sitiju“, a u saradnji sa Svetskim fondom za prirodu (WWF), ovog vikenda svi posetioci Tržnog centra „Ušće“ imaće priliku… »