Izvor: RTV arhiva vesti 12.03.2016

Venci povodom godišnjice ubistva Đinđića

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić danas je u ime Vlade Srbije povodom godišnjice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića položio venac na spomen-ploču u dvorištu vlade. Članovi aktuelne tehničke Vlade Srbije odali su poštu Zoranu… »

Tramp otkazao miting posle protesta njegovih protivnika

RTV 12.03.2016
ČIKAGO - Kandidat Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD Donald Tramp otkazao je miting u Čikagu nakon što se hiljade okupljenih podelilo u dva suprotstavljena tabora - pristalice i protivnike njegove kandidature. Članica Trampovog… »

Situacija mirna - pripravnost zbog najavljenih padavina

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - U narednih 36 sati, usled obilnih padavina koje najavljuje RHMZ, najkritičnije će biti u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, izjavio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji je dodao da su na jug zemlje već… »

Vučić Karađorđevićima: Platite struju

RTV 12.03.2016
UB - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti državu, da najpre plati struju. "Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš"… »

Premijer: Nema povećanja ministarskih plata

RTV 12.03.2016
KALINOVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ministrima neće biti povećavane plate, ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni, već zato što je za njega bitnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i… »

RIK proglasio izbornu listu SVM - I. Pastor

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija proglasila je večeras listu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. RIK je doneo rešenje da ova lista ima položaj stranke nacionalne manjine. Listu "Savez vojvodanskih… »

Presuda "Saobraćajnoj mafiji" pravosnažna samo za petoro

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu večeras je naknadno saopštio da je postupak protiv grupe poznate kao "saobraćajna mafija" pravosnažno okončan samo u odnosu na pet optuženih, dok je u odnosu na drugih 11 optuženih otvoren drugostepeni glavni… »

Uhapšen za ubistvo u Požarevcu

RTV 12.03.2016
POŽAREVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu tužilaštva, uhapsili su T.Ž. (53) iz okoline Požarevca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. On je osumnjičen da je 30. januara ove godine, iz… »

Dodik: Izvestan referendum o danu RS

RTV 12.03.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je danas da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupšine RS-a biti u usvojena odluka o referendumu u RS-u o tome da li se podržava proslava 9. januara kao Dana RS-a, prenosi FENA… »

Jedinstvena ruska stranka 108. u Registru

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je… »