Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 12.03.2016

Venci povodom godišnjice ubistva Đinđića

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić danas je u ime Vlade Srbije povodom godišnjice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića položio venac na spomen-ploču u dvorištu vlade. Članovi aktuelne tehničke Vlade Srbije odali su poštu Zoranu… »

Vučić Karađorđevićima: Platite struju

RTV 12.03.2016
UB - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti državu, da najpre plati struju. "Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš"… »

RIK proglasio izbornu listu SVM - I. Pastor

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija proglasila je večeras listu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. RIK je doneo rešenje da ova lista ima položaj stranke nacionalne manjine. Listu "Savez vojvodanskih… »

Jedinstvena ruska stranka 108. u Registru

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je… »

"Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione"

RTV 12.03.2016
PRIŠTINA - Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da… »

Vulin: Migranti ne prelaze granice Srbije

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Priliv migranata u Srbiju je zaustavljen, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i istakao da Srbija u vreme izbegličke krize mora da vodi računa o sebi, a ne da rešava velike svetske… »

Telo starice u Nišavi

RTV 12.03.2016
NIŠ - elo žene (88) pronađeno je jutros u Nišavi kod Medoševakog mosta, saopšteno je iz Hitne pomoći u Nišu. Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa… »

SRS: Za vanredno stanje kriv aktuelni režim

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Srpskа rаdikаlnа strаnkа (SRS) ocenila je danas dа аktuelni režim predvođen Srpskom nаprednom strаnkom (SNS) snosi nаjveći deo krivice zа vаnredno stаnje koje je proglаšeno u Srbiji zbog obilnih kišа i izlivаnjа rekа… »

Vučić: Školovanje dece garant jake Srbije

RTV 12.03.2016
KALINOVAC - Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađenu osnovnu školu "Rajko Mihailović" u selu Kalinovac i poručio da će se školski objekti obnavljati u svakom gradu u Srbiji i da će standard za đake biti bolji. Vučić je, nakon… »