Izvor: SEEbiz arhiva vesti 12.03.2016

Trinaest godina od ubistva Zorana Đinđića

SEEbiz 12.03.2016
BEOGRAD - Danas se navršava 13 godina od kada je premijer Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Zoran Đinđić ubijen ispred zgrade Vlade Srbije. Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine oko 12.25. Vlada Srbije, nekoliko sati nakon… »

Trump otkazao skup u Chicagu zbog nasilnih sukoba

SEEbiz 12.03.2016
CHICAGO - Donald Trump otkazao je skup u Chicagu nakon što su se prosvjedi protiv vodećeg republikanskog kandidata za Bijelu kuću pretvorili u nasilne sukobe demonstranata i njegovih pristaša, javljaju u subotu agencije. Stotine prosvjednika okupile… »

Vučić: Ne pada mi na pamet da ministrima povećavamo plate

SEEbiz 12.03.2016
KALINOVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ministrima neće biti povećavane plate, ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni, već zato što je za njega bitnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i… »

Beograd: Pravomoćna presuda za ubojstvo šestero civila u Belom Manastiru 1991.

SEEbiz 12.03.2016
BEOGRAD - Zbog ubojstva najmanje šestero hrvatskih civila u Belom Manastiru 1991. beogradski Žalbeni sud pravomoćno je osudio trojicu pripadnika tadašnjih belomanastirskih policijskih postrojbi na ukupno 35 godina zatvora, objavljeno je u subotu na… »

Brkić: Hrvatska ispod investicijskog rejtinga i to neće biti lako promijeniti

SEEbiz 12.03.2016
ZAGREB – Moody'sovo smanjenje kreditnog rejtinga Hrvatske nije iznenađenje jer je ta agencija držala rejting jedan stupanj iznad ocjena drugih dviju agencija, kažu analitičari, no ističu i da to nije pozitivan znak zbog sumnji Moody'sa u… »

Španjolska strahuje da se migracijski val poslije Balkana ne preseli na zapadni Mediteran

SEEbiz 12.03.2016
MADRID - Španjolske vlasti boje se pojačanog pritiska migranata na španjolske afričke enklave Ceuta i Mellila, nakon što je EU donijela odluku o ukidanju njihove balkanske rute prema srednjoj Europi. "Kad se jedna vrata zatvore, mafija koja… »

Ikea: Zasad partnerstvo sa samo jednim proizvođačem iz Srbije

SEEbiz 12.03.2016
BEOGRAD - U narednih nekoliko nedelja Ikea će kod Bubanj potoka početi gradnju prve robne kuće u Srbiji, koja bi trebalo da bude završena na proleće ili leto 2017. godine. Švedska kompanija ne namerava da u narednih pet godina gradi neku drugu robnu… »

Đinđić je nesumnjivo bio patriota, a ne nacionalista

SEEbiz 12.03.2016
KOMENTAR - Pokušaću da izložim osnovne ideje političke filozofije Zorana Đinđića. To ću učiniti s obzirom na neke kontraverze oko toga da li je Zoran Đinđić bio nacionalista, beskrupilozni pragmatik i imoralist kada je moral proterivao u… »

NIS gradi skladište gasa u Srpskom Itebeju

SEEbiz 12.03.2016
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije veoma je zainteresovana za gradnju novog skladišta gasa u Srpskom Itebeju, pored Zrenjanina. NIS bi bio spreman da sam investira u ovaj projekat, ili, ukoliko Vlada Srbije drugačije odluči, da posao podeli sa… »

Jakovina: Kineski studenti i stručnjaci zainteresirani za povijest naših prostora

SEEbiz 12.03.2016
PEKING - Istaknuti hrvatski povjesničar Tvrtko Jakovina boravio je proteklog tjedna u kineskoj prijestolnici gdje je održao tri predavanja o povijesti Jugoistočne Europe tijekom 20. stoljeća. Jakovina je u Peking došao na poziv pekinškog… »