Izvor: Studio B arhiva vesti 12.03.2016

Dodik: Izvestan referendum o danu Republike Srpske

Studio B 12.03.2016
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je danas da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupšine RS-a biti u usvojena odluka o referendumu u RS-u o tome da li se podržava proslava 9. januara kao Dana RS-a, prenosi FENA. "Izvesno je… »

Sirijske izbeglice stigle nadomak grčko-albanske granice

Studio B 12.03.2016
Grupa od 162 sirijske izbeglice stigla je nadomak grčko-albanske granice, nakon što je zatvorena ruta koja je vodila kroz Makedoniju i Srbiju, javlja makedonska agencija MIA iz Tirane. Izbeglice su sinoć iz grčke luke Pirej stigle do sela Konica, koje… »

Obnova crpne stanice „Karađorđev trg" posle više od 40 godina

Studio B 12.03.2016
Na listi kapitalnih infrastrukturnih investicija, koje grad planira da realizuje u narednoj deceniji, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže je u vrhu prioriteta. Zemun je, posle Palilule, opština koja će dobiti najviše sredstava za tu namenu… »

Nema neposredne opasnosti po Beograd

Studio B 12.03.2016
U ovom trenutku ne postoji neposredna opasnost za Beograd kada je u pitanju poplavni talas, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je za TV Pink rekao da je situacija u Beogradu stabilna, da su tokovi ili u stangaciji ili u opadanju… »

Obeleženo 20 godina egzodusa Srba iz Sarajeva

Studio B 12.03.2016
U bijeljinskom Centru za kulturu u okviru obeležavanja 20 godina od egzodusa Srba sa područja Sarajeva održana je svečana akademija pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, javila je RTRS. Dodik je rekao je da su sarajevski… »

Nova rasveta u Makišu

Studio B 12.03.2016
U saradnji sa JP Javno osvetljenje Opština Čukarica postavila je novu rasvetu u naselju Makiš, na Obrenovačkom putu. Nova rasveta u ovom romskom naselju u velikoj meri doprineće bezbednosti, pogotovo najmlađih stanovnika. Obilazeći radove u naselju… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Studio B 12.03.2016
Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion… »

Srbija spremna za predstojeći talas kiša

Studio B 12.03.2016
U Srbiji je situacija sa poplavama trenutno mirna i nema većih problema, kažu za Studio B u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije. Nove padavine očekuju se u nedelju i ponedeljak, pa se pojačano prate krizne tačke u istočnim, jugozapadnim i… »

Agenti tajne službe opkolili Trampa na bini

Studio B 12.03.2016
Američki tajni agenti na kratko su napravili zaštitni prsten oko kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Donalda Trampa na mitingu u Ohaju, ali su ubrzo potom napustili binu i dozvolili mu da nastavi govor. AP prenosi da nije bilo sasvim… »

Advokat: Snouden bi se vrati u SAD, suđenje neće biti fer

Studio B 12.03.2016
Ruski advokat Anatolij Kučerena, koji zastupa odbeglog saradnika američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena, smatra da Snouden ne bi trebalo da očekuje fer suđenje u SAD, prenosi TAS S. "Nemoguće je pričati o poštenom… »