Politika arhiva vesti 12.03.2016

ŽIVKOVIĆ ŽESTOKO NA POMENU ĐINĐIĆU: Potrebna je Sablja 2 zbog zla koje se nakupilo posle Đinđićeve smrti!!!

Pravda 12.03.2016
BEOGRAD - Članovi nekadašnje vlade Zorana Đinđića odali su poštu premijeru, ubijenom u atentatu 12. marta 2003, paljenjem sveća i polaganjem cveća u dvorištu Vlade Srbije, a Zoran Živković je poručio da je Srbiji potrebna Sablja 2. Bivši… »

Karađorđević Vučiću: Nadam se da ćete nas pozvati na večeru sa Čarlsom

Blic 12.03.2016
Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da se nada da će premijer Srbije Aleksandar Vučić razmotriti da njega i njegovu suprugu Katarinu pozove na večeru koja će u Srbiji biti organizovana u čast posete britanskog princa Čarlsa. Ova… »

RIK proglasio izbornu listu SVM - Ištvan Pastor

Mondo 12.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je večeras listu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Foto: Print screen/Youtube RIK je doneo rešenje da ova lista ima položaj stranke nacionalne manjine. Listu "Savez… »

U Registar političkih stranaka upisana 108. stranka

Kurir 12.03.2016
BEOGRAD - U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Politika 12.03.2016
PRIŠTINA - Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da imaju… »

Posle Đinđića – tri kolone "dele njegovu ideju"

B92 12.03.2016
Beograd -- Tri kolone u tri termina na istoj lokaciji, ispred Vlade Srbije na mestu na kom je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić. Najpre je nekadašnjem predsedniku Vlade Srbije poštu odao aktuelni, Aleksandar Vučić sa svojim ministrima. Nekoliko… »

Vulin: Migranti ne prelaze granice Srbije

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - Priliv migranata u Srbiju je zaustavljen, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i istakao da Srbija u vreme izbegličke krize mora da vodi računa o sebi, a ne da rešava velike svetske… »

ZA DRUGE NEMA, ZA NjIH IMA: Ministrima će se povećati plate!

Pravda 12.03.2016
KOPAONIK - Novi zakon o funkcionerima, koji je u planu, obezbediće povećanje plata funkcionerima u izvršnoj vlasti, kao što su ministri i državni sekretari. Naime, ministarka za državnu upravu Kori Udovički kaže da Svetska banka od nas očekuje da… »

Telo starice u Nišavi

RTV 12.03.2016
NIŠ - elo žene (88) pronađeno je jutros u Nišavi kod Medoševakog mosta, saopšteno je iz Hitne pomoći u Nišu. Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa… »

Proglašena lista Demokratske stranke Srbije i Dveri

Politika 12.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je danas listu Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri pod nazivom „Dveri-DSS-Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović”. Ta lista biće peta na glasačkom listiću budući da je RIK prethodno proglasio liste… »