Politika arhiva vesti 12.03.2016

Venci i cveće u znak sećanja na ubistvo Zorana Đinđića

N1 Info 12.03.2016
Članovi Vlade Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem, položili su jutros vence na spomen-ploču ubijenom Zoranu Đinđiću. Porodica premijera i predstavici DS-a položili su vence i cveće na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na… »

Vučić poručio Karađorđevićima: Za početak - platite struju

Politika 12.03.2016
Neću zbog besposličara sebi da oduzimam pravo da radim.- Ne pada mi na pamet da ministrima povećavamo plate. Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti… »

SVM predao listu za parlamentarne izbore

Radio 021 12.03.2016
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila i biće na listi šesti. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" je predsednik SVM-a… »

U Registar političkih stranaka upisana 108 stranaka

Novi magazin 12.03.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rešenje o upisu Jedinstvene ruske stranke donela je 4. marta.… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Novi magazin 12.03.2016
Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti Samoopredeljenja su i u petak ponovili ovu akciju. „Ove akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se… »

"Srbiji neophodna Sablja 2"

Vesti online 12.03.2016
Članovi nekadašnje vlade Zorana Đinđića odali su poštu premijeru, ubijenom u atentatu 12. marta 2003, paljenjem sveća i polaganjem cveća u dvorištu Vlade Srbije, a Zoran Živković je poručio da je Srbiji potrebna Sablja 2. Bivši premijer, sada… »

Vulin: Migranti ne prelazi granice Srbije

Novi magazin 12.03.2016
"Niko ne prelazi granice Srbije", rekao je Vulin za televiziju Pink odgovarajući na pitanje kakva je situacija sa kretanjem migranata. On je istakao da u vreme kada se jedan deo evropskih zemalja zalaže za otvaranje, a drugi za potpuno zatvaranje… »

Alavi Ministri: Dižu sebi plate, a narod gladuje!

Kurir 12.03.2016
Kori Udovički, kao i uvek, ima neverovatno „obrazloženje“ - da je povišice za izvršnu vlast od Srbije tražila Svetska banka. BEOGRAD - Usred priče o štednji i bolnim reformama, odlazeći ministri spremaju za svoje naslednike još bolje uslove… »

Telo starice u Nišavi

RTV 12.03.2016
NIŠ - elo žene (88) pronađeno je jutros u Nišavi kod Medoševakog mosta, saopšteno je iz Hitne pomoći u Nišu. Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa… »

RIK do sada proglasio šest izbornih lista

RTS 12.03.2016
Republička izborna komisija je do sada proglasila šest izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka… »