Vojvodina arhiva vesti 12.03.2016

RIK proglasio izbornu listu Saveza vojvođanskih Mađara

N1 Info 12.03.2016
Republička izborna komisija progasila je izbornu listu Savez vojvođanskih Mađara za vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 24. april. Prvi na listi koja nosi naziv "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan", je Balint Pastor. Lista će se na… »

Sajam stručnih praksi na FTN-u

NoviSad.com 12.03.2016
Novi Sad - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH biće održan na Fakultetu tehničkih nauka u sredu i četvrtak, 16. i 17. marta, od 9 do 17 sati. Program je namenjen studentima i diplomcima tehničkih i tehnoloških fakulteta i nudi im… »

Trinaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Glas Amerike 12.03.2016
Prvi demokratski premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je na današnji dan pre 13 godina, u dvorištu zgrade Vlade Srbije, u nameri da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi. U Beogradu je… »

„Čuvaj se, pada!”

Dnevnik 12.03.2016
Radnici JKP „Gradsko zelenilo” ovih dana imaju pune ruke posla. Mogu se videti takoreći u svakom delu grada. Jedni sade, drugi orezuju, treći seku dotrajala stabla. Zabeležili. smo trenutak kada su ekipe na Detelinari, duž Ulice Kornelija… »

Istine i zablude o GMO

Dnevnik 12.03.2016
Nedavnim predavanjem „Šta su to genetski modifikovani organizmi (GMO)?” doc. dr Željko Popović s Departmana Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu za biologiju. i ekologiju u Kulturnom centru pokušao je da da odgovor šta su zapravo GMO, da… »

Novosadski nasipi nakon četiri veka dorasli Dunavu

Dnevnik 12.03.2016
Jednom u četiri -pet godina setimo ih se, ali se njihovo postojanje uglavnom uzima zdravo za gotovo - sve dok Dunav ne nadođe. Novi Sad u ogromnoj meri svoje postojanje i razvoj. duguje svojim nasipima, čija je gradnja započela na prelazu 17. u 18… »

Pogled kroz odškrinuta vrata nemačke kuhinje

Dnevnik 12.03.2016
Predavanje na temu „Reč ima gastronomija – Odškrinuta vrata nemačke kuhinje”, u organizaciji Udruženja „Vandrovka”, koje je nedavno u Muzeju Vojvodine uspešno. održala Smilja Telečki, izazvalo je veliki publicitet. Zato ne čudi što će… »

Kreiraju modele od otpadnih materijala

Dnevnik 12.03.2016
U Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn” stasavaju generacije novih zanatlija različitih profila, koji će na ovaj ili onaj način dizajnirati, modelirati, krojiti i. ulepšavati svoju zajednicu. Među njima su i oni koji se bave odećom, a ti… »

Vojvodina nemoćna protiv Zagreba

RTV 12.03.2016
NOVI SAD - Rukometaši Vojvodine porazom od Zagreba 44:28 završili su nastup u regionalnoj SEHA ligi na sedmom mestu. Od samog starta meča, izabranici Veselina Vujovića stavili su do znanja igračima Vojvodine da se ni u jednom trenutku neće čuvati… »

Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

Subotica.com 12.03.2016
U vrtiću „Dambo“ sinoć je održana promocija knjige „Tragovima moga psa“, koju su priredili Ratko Božović i Marina Rajić, a u kojoj se nalazi i priča vaspitačice ovog vrtića Aleksandre Erdeg. O zbirci priča o važnoj ulozi pasa u našim… »