Izvor: Dojče vele arhiva vesti 22.03.2016

Brisel u šoku nakon napada

Dojče vele 22.03.2016
Najmanje 34 osobe su stradale, a više od 130 je povređeno u seriji bombaških napada u glavnomm gradu Belgije. Mediji spekulišu da se radi o osveti zbog hapšenja teroriste Islamske države Salaha Abdeslama. Belgijanci su u šoku. Četiri sata nakon… »

Nemačka i Srbija zajedno protiv kriminala

Dojče vele 22.03.2016
Ministri unutrašnjih poslova Nemačke i Srbije potpisali su sporazum koji omogućava tesnu saradnju policija dve zemlje na suzbijanju organizovanog kriminala. Srpski državljani česti su počinioci krivičnih dela u Nemačkoj. Bezbednosni sporazum koji… »

Herkulovski zadatak za Evropsku uniju

Dojče vele 22.03.2016
Sporazum EU i Turske je postignut i on je od nedelje 20. marta na snazi. Ali na pitanje kako bi to uopšte trebalo sprovesti, u Briselu, od silnog posla i organizovanja, nemaju vremena čak ni da odgovaraju. Dok na grčka ostrva i dalje pristižu… »

Istorijska poseta bez imalo pompe

Dojče vele 22.03.2016
U vremenima svetskih kriza i sukoba, bar na jedno mesto se vratio mir, komentariše, između ostalog nemačka štampa posetu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame Kubi. Noje osnabriker cajtung (Osnabrik): „Zbližavanje SAD i Kube je… »

Za i protiv vizne liberalizacije za Tursku

Dojče vele 22.03.2016
Da bi izašla u susret Evropskoj uniji u prevazilaženju izbegličke krize, Ankara od Brisela traži ukidanje viznog režima za turske građane prilikom putovanja u zemlje Šengena. Koji su rizici i šta bi to značilo? Izvodi sa bankovnog računa, dokaz… »

Lice i naličje Karadžićevog SDS-a

Dojče vele 22.03.2016
Uoči presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, podeljena su mišljenja o tome kakav će ona imati uticaj na Srpsku demokratsku stranku, partiju kojoj je on bio na čelu tokom ratnih devedesetih. Iako ime Radovana Karadžića asocira na prvog… »

IS: Napad je najbolja obrana

Dojče vele 22.03.2016
Borbe protiv „Islamske države“ vode se već mesecima. U Siriji je pomagala i Rusija, SAD iz vazduha pomažu Iraku i Kurdima. Islamisti su pretrpeli teške poraze, ali daleko od toga da su pobeđeni. Pretnja je toliko velika da se sada čak podižu i… »

Novi problemi za Grčku

Dojče vele 22.03.2016
U okviru sporazuma Evropska unija-Turska, mnoge izbeglice koje se nalaze na grčkim ostrvima trebalo bi da budu vraćene u Tursku. Međutim, malo ko je pripremljen za jednu takvu akciju. Na čelu protestne povorke u Solunu bile su izbeglice, a iza njih… »