Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 22.03.2016

Potraga za osumnjičenim za napade u Briselu

Glas Amerike 22.03.2016
Belgijska policija izdala je poternicu za jednim od osumnjičenih za bombaške napade na briselskom aerodromu. Islamska država preuzela je odgovornost za tri eksplozije u belgijskoj prestonici u kojima je poginulo najmanje 34 ljudi. Na objavljenom snimku… »

22 godine zatvora Nadiji Savčenko

Glas Amerike 22.03.2016
Sud u Rusiji je Ukrajinki, pilotu, osumnjičenoj za umešanost u ubistvo dvoje ruskih novinara 2014. izrekao 22-godišnju zatvorsku kaznu. Sud u Rusiji je Ukrajinki, pilotu, osumnjičenoj za umešanost u ubistvo dvoje ruskih novinara 2014. izrekao… »

Vučić: Zajednički pobediti terorizam

Glas Amerike 22.03.2016
Teroristički napadi u Briselu nametni su danas kao jedna od tema sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predsedniom Odbora za odnose sa EU u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom. Napadi u Briselu su u razmerama onih koji su se dogodili u… »

Predsednički kandidati izrazili podršku Izraelu

Glas Amerike 22.03.2016
Sva trojica kandidata za republikansku predsedničku nominaciju kao i demokratski kandidat Hilari Klinton izrazili su podršku Izraelu obraćajući se Američko-izraelskom komitetu za javna pitanja. Vodeći u trci za predsedničku nominaciju Republikanske… »

Osude terorizma, solidarnost s Belgijom

Glas Amerike 22.03.2016
Svjetski ideri oštro su osudili terorističke napade u Briselu, uz poruku da bi svi trebalo da se ujedine u borbi protiv terorizma. Sjedinjene Države, kao i brojne evropske zemlje, na napad su reagovale i pojačanim mjerama bezbjednosti. Predsjednik… »

Obamina poruka mira Kubancima

Glas Amerike 22.03.2016
"U svetu koji se stalno menjao, jedina postojana stvar bila je konflikt između Kube i SAD. Došao sam ovde da pokopam poslednje ostatke hladnog rata na američkom kontinentu", poručio američki predsednik na kraju istorijske posete Kubi... Američki… »

Primarni izbori u Arizoni, Juti i Ajdahu

Glas Amerike 22.03.2016
Birači u tri zapadne države izlaze danas na birališta i očekuje se da favoriti, republikanac Donald Tramp i demokrata Hilari Klinton, učvrste prednost u trci za nominaciju svoje stranke. Birači u tri zapadne američke države izlaze danas na… »

Hodžis: Podrška Crnoj Gori i njenoj vojsci

Glas Amerike 22.03.2016
Komandant Kopnene vojske SAD za Evropu general Ben Hodžis doputovao je u Crnu Goru kako bi podržao napore ove zemlje i oružanih snaga na putu evroatlantskih integracija, rekao je prilikom sastanka s državnim sekretaroim Bojanom Šarkićem. Komandant… »

Brisel: Nema žrtava iz Crne Gore

Glas Amerike 22.03.2016
Crnogorski zvaničnici osudili su, kako su naveli, zločinački čin u srcu Evrope, dok je Minostarstvo spoljnih poslova saopštilo da među žrtvama nema državljana Crne Gore. Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je telegram saučešća… »