Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 22.03.2016

Dve eksplozije na aerodromu u Briselu, ima ljudskih žrtava (FOTO)

Moj Novi Sad 22.03.2016
Dve eksplozije začule su se jutros na aerodromu u Briselu, pri čemu je poginula najmanje jedna osoba, a preko 20 povređeno, pišu vodeće svetske agencije. Uzrok eksplozija je za sada nepoznat, javili su belgijski mediji. Nekoliko ljudi je povrede… »

Pokrajinski izbori raspisani za 24. april

Moj Novi Sad 22.03.2016
Predsednik Skupštine Vojvodine raspustio je danas aktuelni saziv skupštine i raspisao redovne pokrajinske izbore za 24. april, kada će biti održani lokalni i vanredni parlamentarni izbori. Ištvan Pastor potpisao je Pokrajinsku skupštinsku odluku o… »

Times of Day: Premijera filma i promocija CD-a Borisa Kovača

Moj Novi Sad 22.03.2016
Film Times of Day (Doba dana) snimljen je po istoimenoj kompoziciji, svojevrsnom koncertu za saksofon i kamerni ansambl u izvodjenju autora i njegovog New Ritual Ensemble. Film su kreirali Boris Kovač, Deneš Debrei, Snežana Ađanski i Tatjana Grujić a… »

Istraživanje: Dve trećine Novosađana za SNS

Moj Novi Sad 22.03.2016
Dve trećine Novosađana, odnosno 65,9 odsto ispitanika veruje da će na predstojećim izborima za Skupštinu Grada Novog Sada pobediti koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka, pokazalo je istraživanje agencije "Ninamedia", obavljeno u periodu od… »

Krivične prijave protiv nasilnika iz OŠ "Branko Radičević"

Moj Novi Sad 22.03.2016
Protiv maloletnika koji su zlostavljali učenika ove novosadske osnovne škole očekuje se podnošenje krivičnih prijava, izjavljuje zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu Mirjana Vujičić. Kako dodaje, dežurni zamenik Višeg javnog… »

Još uvek nema modela za privatizaciju Luke Novi Sad

Moj Novi Sad 22.03.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da, iako su investitori pozvani da do 30. marta dostave pisma o zainteresovanosti za Luku Novi Sad, do sada još nema definisanog modela za tu potencijalnu privatizaciju. - Još nemamo definisan model… »

Devojka umrla nakon što je u Sterilnom bloku dobila gljivicu za koju joj nisu dali lek

Moj Novi Sad 22.03.2016
Mlada Rumljanka Nađa Granolić (17) preminula je 9. decembra prošle godine u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, zbog gljivice aspergilus koju je dobila u Sterilnom bloku bolnice, nakon uspešno… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođene 28 beba

Moj Novi Sad 22.03.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Katarina Jovanović, Zorica Pastornački-Karćaš, Snežana Jović, Nevena Drljević-Kovačević, Marija Živanović… »

Besplatni zdravstveni pregledi za male sportiste

Moj Novi Sad 22.03.2016
Odredbama novog Zakona o sportu, koji je stupio na snagu 19. februara, troškovi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za maloletne sportiste od 6 do 14 godina, obuhvaćeni su obaveznim zdravstvenim osiguranjem, odnosno, biće besplatni. Budući da do sad… »

Ulice u okolini Železničke stanice danas bez vode

Moj Novi Sad 22.03.2016
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, vode danas neće biti u pojedinim delovima grada. Bez vode će od 9 do 14 časova biti ulice Save Kovačevića (od Ulice Berislava Berića do Bulevara Jaše Tomića), Felegi Tivadara, Toplana "Sever", restoran… »