Izvor: RTS arhiva vesti 22.03.2016

Bombaški napadi u Briselu, 31 mrtav, 250 ranjenih, islamisti preuzeli odgovornost

RTS 22.03.2016
U dva bombaška napada na briselskom aerodromu i jednom na stanici metroa poginula 31 osoba, a povređeno je 250, od kojih je 30 teže. Strahuje se da to nije konačan broj žrtava. Dva napadača su se raznela na aerodromu, a za trećom osobom koja je je… »

Dva putnika iz Srbije lakše povređena na aerodromu u Briselu

RTS 22.03.2016
U eksploziji na aerodromu u Briselu povređena su dva putnika iz Srbije koja su kupila karte preko agencije "Džambo travel", saznaje RTS. U trenutku eksplozije putnici su bili u holu aerodroma, na kojem su danas izvršena dva teroristička napada… »

Otkazani letovi Beograd–Brisel, dodatne mere bezbednosti na beogradskom aerodromu

RTS 22.03.2016
Posle vesti o eksploziji na aerodromu u Briselu, let "Er Srbije" iz Beograda za Brisel, koji je bio planiran u 17.30, otkazan je kao i povratni let. Otkazani i sutrašnji letovi između Beograda i belgijske prestonice. Aerodrom "Nikola Tesla" uveo je… »

Porošenko predlaže razmenu dva ruska vojnika za Nađu Savčenko

RTS 22.03.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko predložio je Rusiji da joj preda dva ruska vojnika u zamenu za ukrajinskog vojnog pilota Nađu Savčenko, koja je u Donjecku osuđena na 22 godine zatvora, javile su svetske agencije. "Spreman sam da predam Rusiji… »

Raspisani pokrajinski izbori za 24. april

RTS 22.03.2016
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je redovne pokrajinske izbore za 24. april, istog dana kada će se održati i redovni lokalni i vanredni republički izbori. Ištvan Pastor je potpisao Odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora za… »

Bajatović o "Srbijagasu": Nijedan termin u ovom momentu nije probijen

RTS 22.03.2016
Povodom upozorenja predstavnika Evropske energetske zajednice da bi zbog kašnjenja u razdvajanju delatnosti JP "Srbijagas" Srbija mogla da se suoči sa teškoćama u pregovorima o članstvu u EU, direktor te kompanije Dušan Bajatović kaže da razloga… »

Nikolić i Skot zabrinuti zbog napada u Briselu

RTS 22.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i i ambasador SAD Kajl Skot izrazili su veliku zabrinutost zbog današnjih terorističkih napada u Briselu, kao i ogromno žaljenje zbog velikog broja nevinih žrtava. Tomislav Nikolić i Kajl Skot izrazili su nadu da… »

Eksplozije u Briselu najnoviji u nizu napada u Zapadnoj Evropi

RTS 22.03.2016
Napadi na aerodromu i na stanici metroa u Briselu treća su serija napada koji su potresli Evropu za godinu dana. Prethodili su im napadi u Parizu, čiji je organizator uhapšen pre četiri dana. Ekstremisti povezani sa Islamskom državom su 13. novembra… »

Osude napada u Briselu, francuski premijer poručuje: Evropa je u ratu

RTS 22.03.2016
Posle tri teroristička napada u Briselu, na aerodromu i na stanici metroa, stižu saučešća iz evropskih zemalja, koje su zabrinute zbog novih bezbednosnih pretnji. Premijer Srbije uputio je izraze najdubljeg saučešća, u svoje ime i ime Vlade… »

Rusija upozorila SAD: Od danas udar na one koji krše primirje u Siriji

RTS 22.03.2016
Rusija će početi da jednostrano silom odgovara na kršenja primirja u Siriji, ukoliko Vašington odbije da koordiniše sa Moskvom angažovanje protiv onih koji primirje krše. Ruska vojska je optužila SAD da odugovlače sa odgovorom na predloge Moskve… »