Vojvodina arhiva vesti 22.03.2016

Pokrajina optužuje Ministarstvo poljoprivrede za haotično delovanje

Radio 021 22.03.2016
Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu optužio je danas Ministarstvo poljoprivrede Srbije za "haotično delovanje" u mnogim oblastima, naročito u vezi s državnim poljoprivrednim zemljištem. "To se najbolje ogleda u greškama počinjenim s… »

Plakat Šešelja bez dozvole postavljen na zgradu Radničkog

Radio 021 22.03.2016
Novosadski otvoreni univerzitet saopštio je da je zatečen postavkom plakata Vojislava Šešelja na zgradu Radničkog. Oni su u saopštenju naveli da za postavljanje predmetnog plakata nije ispoštovana zakonska procedura, niti postoji njihova dozvola… »

Otrovane zaštićene vrste ptica u Specijalnom rezervatu na Ludaškom jezeru

Subotica.com 22.03.2016
U Specijalnom rezervatu prirode u okolini Ludaškog jezera pronađene su četiri uginule ptice grabljivice - tri eje močvarice i jedan mišar, koje spadaju u grupu zaštićenih vrsta prvog reda. Na teren su odmah izašli inspektori i radnici pokrajinskog… »

Njilaš: Za školsku salu 15 miliona

RTV 22.03.2016
KIKINDA, ZRENJANIN - Kako bi fiskulturna sala u Osnovnoj školi ''Gligorije Popov'' bila uređena i adaptirana, pokrajinska Vlada obezbedila je 15 miliona dinara. Tako će, objekat izgrađen 1981. godine, biti značajno proširen. Mihalj Njilaš… »

Times of Day: Premijera filma i promocija CD-a Borisa Kovača

Moj Novi Sad 22.03.2016
Film Times of Day (Doba dana) snimljen je po istoimenoj kompoziciji, svojevrsnom koncertu za saksofon i kamerni ansambl u izvodjenju autora i njegovog New Ritual Ensemble. Film su kreirali Boris Kovač, Deneš Debrei, Snežana Ađanski i Tatjana Grujić a… »

Zrenjanin: Uz izvinjenje i obećanje - biće vode

RTV 22.03.2016
ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je rešavanje višedecenijskog problema ovog grada – problem vodosnabdevanja. Nedostatak zdrave pijaće vode rešiće se izgradnjom fabrike vode, za čiju je izgradnju Vlada Srbije odobrila… »

Dino park prima posetioce 17. aprila

RTV 22.03.2016
NOVI SAD - Dino park prima posetioce 17. aprila. Datum je konačno poznat, Dino park u Novom Sadu primiće prve goste 17. aprila. Sećate se da se krajem prošle godine očekivalo otvaranje. Ipak, dočekalo je proleće. Edukativno-zabavni park ispuniće… »

Ninamedia: Dve trećine Novosađana za SNS

RTV 22.03.2016
NOVI SAD - Dve trećine Novosađana, odnosno 65,9 odsto ispitanika veruje da će na predstojećim izborima za Skupštinu Grada Novog Sada pobediti koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka, pokazalo je istraživanje agencije "Ninamedia", obavljeno u… »

Bačka Palanka: Otvara se ordinacija za medicinsko veštačenje

Radio 021 22.03.2016
Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvoriće danas ordinaciju za medicinsko veštačenje Republičkog fonda PIO u filijali u Bačkoj Palanci. Tu će se obavljati veštačenje po zahtevima za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i… »

Krivične prijave protiv maloletnika koji su dečaka terali da pije urin

Radio 021 22.03.2016
Protiv maloletnika koji su zlostavljali učenika novosadske Osnovne škole "Branko Radičević" očekuje se podnošenje krivičnih prijava, kaže za 021 zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu Mirjana Vujičić. Kako dodaje, dežurni zamenik… »