Arhiva vesti 23.03.2016

Potraga za trećim čovekom

Politika 23.03.2016
Braća Ibrahim i Halid el Bakraui, osuđivani kriminalci, odgovorni su za teroristički napad na stanici u metrou i jednu eksploziju na aerodromu. U Briselu je nastavljeno opsadno stanje jer policija intenzivno pretresa kuće u potrazi za osumnjičenima… »

Srbija lojalan partner Nemačkoj

Dnevnik 23.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić razgovorao je s premijerom nemačke pokrajine Hesen Folkerom Bufjeom, i naglasio da je Srbija lojalan partner Nemačkoj. Vučić, koji je, inače, drugi. srpski premijer koji je posetio Pokrajinu Hesen, novinarima je izjavio da… »

LSV: Članovi SPS nasrnuli na naše članove kad su pokušali da predaju izbornu listu

Blic 23.03.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je pripadnike privatnog obezbeđenja Socijalističke partije Srbije da su jutros oko tri sata nasrnuli na njihove članove kada su hteli da predaju listu za učešće na pokrajinskim izborima. Članovi LSV među… »

SPS: Nije bilo incidenata, samo viška političke strasti

Radio 021 23.03.2016
Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) tvrdi da prošle noći, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, nije došlo do incidenata, ocenivši da je bilo "samo viška političke strasti". SPS je u saopštenju naveo da su se… »

Uhapšen zbog pretnji redakciji Insajdera i Matiću

B92 23.03.2016
Beogard -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da je uhapšena osoba koje je pretila novinarima Brankici Stanković i Veranu Matiću. Stefanović je na svom nalogu na Tviteru izneo da je uhapšena osoba koja je u mejlu pretila… »

Radovan Karadžić: Srebrenicu ne mogu da negiram, ali je preuveličana

RTS 23.03.2016
Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, kojem će u četvrtak, 24. marta, biti izrečena presuda na suđenju za genocid i zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, u ekskluzivnom intervjuu za Balkansku istraživačku mrežu rekao je da ne… »

Zbog padavina uvedene vanredne mere u Šapcu

B92 23.03.2016
Šabac -- Štab za vanredne situacije na teritoriji Šapca proglasio vanredne mere odbrana od poplava, jer je zbog obilnih padavina naglo porastao vodostaj u cerskom slivu. Juče je u Šapcu palo oko 45 litara kiše po kvadratnom metru, a ista količina… »

Objavljen konkurs za direktora EPS-a

RTS 23.03.2016
Vlada Srbije je objavila konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije, a prijave mogu da se pošalju u roku od 30 dana. Direktor će biti imenovan na period od četiri godine. Kandidat ne može da bude član organa političke stranke, odnosno da mu… »

Stiže Osveta Za Brisel: Asadove snage na ulazu u Palmiru, džihadisti u panici

Kurir 23.03.2016
Sirijske provladine snage napredovale su do predgrađa drevnog grada Palmire, boreći se protiv boraca Islamske države, objavila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava. "Režimske snage su sada na dva kilometra (od grada) na južnoj strani i… »

Policija zaplenila 15 kg marihuane na Batrovcima

Dnevnik 23.03.2016
Pripadnici Uprave granične policije i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici MUP-a su na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, u kombiju nemačkih registarskih oznaka, otkrili su i zaplenili. 30 paketa biljne materije sumnjive na opojnu drogu… »