Automobili arhiva vesti 23.03.2016

Audi zatvorio fabriku u Briselu zbog terorističkih napada

Auto blog 23.03.2016
Audi je juče privremeno obustavio proizvodnju u fabrici u Briselu u kojoj se prozvodi njihov najmanji model. Nemački proizvođač je odmah nakon terorističkih napada obustavio rad popodnevne smene kako bi otklonio mogućnost potencijalnih… »

Porsche predstavio unapređeni 919 Hybrid LMP1

Auto blog 23.03.2016
Kako pišu Vrele Gume, Porsche je obelodanio unapređeni 919 Hybrid LMP1, koji će se takmičiti u FIA WEC šampionatu ove sezone. Aktuelni šampioni su najavili da će tim po prvi put koristiti tri različita aerodinamička paketa tokom sezone da bi bili… »

Volkswagen i Audi u društvu najboljih (FOTO)

Auto magazin 23.03.2016
Među brojnim posetiocima ovogodišnjeg BG Car Show-a, Volkswagen je ugostio i naše najbolje atletičare. Ivana Španović, svetski vicešampion u skoku u dalj i Asmir Kolašinac, srpski proslavljeni bacač kugle, juče su svojim primerom još jednom… »

Ford EcoSport stizaće iz Rumunije u čitavu Evropu

B92 23.03.2016
Evropska verzija malog SUV modela EcoSport izrađivaće se u Fordovom pogonu u Krajovi, saopštio je ovaj proizvođač. Potkompaktni SUV za evropsko tržište do sada se proizvodio u Indiji, a od jeseni 2017. taj posao obavljaće se u susednoj Ruminiji. U… »

Mercedes GLC Coupe i zvanično

Auto blog 23.03.2016
Na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku će biti predstavljen i dugo najavljivani Mercedes GLC Coupe. Mercedes GLC Coupe je pre skoro godinu dana predstavljen u koncept izdanju, i to na sajmu automobila u Šangaju gde je prikazan u formi veoma… »

"Mazda MX-5" dobila čvrsti sklopivi krov

Moj auto 23.03.2016
Salon automobila u Njujorku bio je idealna prilika za Mazdu da svetu predstavi novu verziju modela "MX-5", koji je dobio čvrsti sklopivi krov. Automobil je u imenu dobio skraćenicu "RF" ("retractable fastback"), a mehanizam je sposoban da u potpunosti… »

Domaće električno vozilo: Puls pokreće „orso”

Večernje novosti 22.03.2016
Na Beogradskom sajmu predstavljen projekat domaćeg električnog automobila, delo 60 stručnjaka firme IEEG iz Stare Pazove. Malo komunalno vozilo "orso" razvijamo u saradnji sa partnerima iz Nemačke. BUDUĆNOST automobila je u elektromotorima, i Srbija… »

Mercedes GLC 350e 4MATIC je “Eko auto godine” u Srbiji

Sandžak haber 23.03.2016
Na sajmu automobila DDOR BG Car Show u Beogradu proglašen je automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu – “Eko auto 2016. godine” u Srbiji. Nagrada se dodeljuje petu godinu uzastopno, a ovog puta titula je pripala… »

Šta smo sve videli na sajmu automobila

Polovni automobili 23.03.2016
Sajam automobila „DDOR BG Car Show“ i Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“ završavaju se danas. Izdvajamo najzanimljivije četvorotočkaše koje smo videli. Audi A4 Novi A4 je duži, širi i viši od prethodnika i ima najbolji koeficijent… »

2017 Acura MDX

Auto blog 23.03.2016
Jedan od noviteta na sajmu automobila u Njujorku je i Acura MDX modelske godine 2017, koja je još prošlog meseca najavljena uz jedan teaser crtež. Acura je za ovaj SUV sa tri reda sedišta pripremila određene promene, od doteranog dizajna (nova maska… »