Balkan arhiva vesti 23.03.2016

Hrvatska ima najveći nivo korupcije

Alo 23.03.2016
Istraživanja pokazuju da je Hrvatska članica Evropske unije s najvećim niovoom korupcije u javnim nabavkama. Hrvatska je članica Evropske unije s najvećim niovoom korupcije u javnim nabavkama i sa Rumunijom i Bugarskom spada u najkorumpiranije… »

Kako je Karadžić postao Dabić?

Al Jazeera 23.03.2016
Sigurnosne službe u Srbiji pratile su Radovana Karadžića od novembra 2007. godine, ali je on, zbog opstrukcija u istrazi, uhapšen tek osam mjeseci kasnije, potvrđeno je za Al Jazeeru. Naša ekipa razgovarala je u Beogradu s ljudima koji su ga znali… »

Nove pretnje džihadista u BIH

Studio B 23.03.2016
Vijesti umeta, džihadistički portal na bošnjačkom jeziku je povodom terorističkih napada u Briselu objavio pretnju da "krstaškim zemljama" dolaze crni dani od Islamske države zbog, kako su poručili, neprijateljstava i borbe koju vode protiv nje… »

Crna Gora: Povratnici sa stranih ratišta pod nadzorom

Slobodna Evropa 23.03.2016
Devetoro crnogorskih državljanja povratnika sa stranih ratišta koji su ratovali na strani miltantnih islamističkih grupa, pod stalnim su nadzorom crnogorskih službi sigurnosti i nisu prijetnja za bezbjednost, procijenile su nadležne crnogorske… »

PROVOKACIJA! BILBORDI ŠEŠELJU I KARADŽIĆU U ISTOČNOM SARAJEVU! FOTO

Sandžak haber 23.03.2016
Sarajevo — Pred istorijsku presudu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na ulazu u Istočno Sarajevo SRS je izlepila bilborde podrške Karadžiću i Vojislavu Šešelju. Na bilbordima uz fotografije Karadžića i Šešelja stoji i veliki natpis… »

Slovenija: Umesto žilet-žice baštenska ograda

Mondo 23.03.2016
Slovenački vojnici počeli su danas da skidaju žicu na delu granice s Hrvatskom uz reku Dragonju u Istri, saopštilo je slovensko ministarstvo odbrane i dodalo da će žilet-žica biti zamenjena panelnom baštenskom ogradom. Foto: AP Photo/Matej… »

Merkatorovi tržnjaci na rasprodaji

Mondo 23.03.2016
Najveći slovenački trgovački lanac, Merkator, koji je od 2014. u vlasništvu hrvatskog Agrokora, sledećih meseci će vrlo verovatno prodati više važnih trgovačkih centara. Foto: Ilustracija MONDO Slovenački portal Siol.net javlja da se radi o… »

'Pijanim naočalama' protiv nesreća

Al Jazeera 23.03.2016
Bh. entitet Republika Srpska počeo kampanju za mlade vozače kako bi se ukazalo na opasnost od vožnje automobila u alkoholiziranom stanju. U srednjim školama na području bh. entiteta Republika Srpska počela je kampanja za mlade vozače. Cilj je… »

(Foto, Video) Očaj U Idomeniju: Dok se jedni spaljuju drugi šalju poruke podrške Briselu

Kurir 23.03.2016
Izbeglice i migranti ponovo su danas protestovali u kampu kod Idomenija na granici između Grčke i Makedonije i na grčkim ostrvima u blizini turske obale. Tenzije ne prestaju od juče kada su pojedinci pribegli očajničkim merama, pa su se spaljivali… »

Bosanski islamista poginuo u Iraku

Alo 23.03.2016
Bajro Ikanović, jedan od najradikalnijih i najtraženijih državljana BiH koji se 2013. godine pridružio terorističkoj organizaciji Islamska država, poginuo je u Iraku, potvrđeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Sigurnosne… »