Balkan arhiva vesti 23.03.2016

Hrvatska – članica EU sa najvećim nivoom korupcije

RTS 23.03.2016
Istraživanje koje je naručio Evropski parlament pokazalo je da Hrvatska uz Rumuniju i Bugarsku spada u najkorumpiranije države EU. Institut RAND Evropa sproveo je istraživanje koje je pokazalo da je Hrvatska članica Evropske unije s najvećim nivoom… »

Kako je Karadžić postao Dabić?

Al Jazeera 23.03.2016
Sigurnosne službe u Srbiji pratile su Radovana Karadžića od novembra 2007. godine, ali je on, zbog opstrukcija u istrazi, uhapšen tek osam mjeseci kasnije, potvrđeno je za Al Jazeeru. Naša ekipa razgovarala je u Beogradu s ljudima koji su ga znali… »

Čeka Vas Nešto Gore Od Brisela! Jezive pretnje DŽIHADISTA iz Bosne (FOTO)

Telegraf 23.03.2016
Džihadistički portal na bošnjačkom jeziku "Vijesti umeta" objavio je danas vest o terorističkim napadima u Briselu i najavio "crne dane krstaškim zemljama od "Islamske države" Džihadistički portal na bošnjačkom jeziku “Vijesti umeta”… »

Crna Gora: Povratnici sa stranih ratišta pod nadzorom

Slobodna Evropa 23.03.2016
Devetoro crnogorskih državljanja povratnika sa stranih ratišta koji su ratovali na strani miltantnih islamističkih grupa, pod stalnim su nadzorom crnogorskih službi sigurnosti i nisu prijetnja za bezbjednost, procijenile su nadležne crnogorske… »

U Istočnom Sarajevu bilbordi podrške Karadžiću i Šešelju

N1 Info 23.03.2016
Uoči sutrašnje presude u Haškom tribunalu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, na nekoliko lokacija u Istočnom Sarajevu istaknuti su bilbordi podrške Karadžiću, ali i Vojislavu Šešelju. Bilborde sa porukom "srpski junaci"… »

Slovenija: Umesto žilet-žice baštenska ograda

Mondo 23.03.2016
Slovenački vojnici počeli su danas da skidaju žicu na delu granice s Hrvatskom uz reku Dragonju u Istri, saopštilo je slovensko ministarstvo odbrane i dodalo da će žilet-žica biti zamenjena panelnom baštenskom ogradom. Foto: AP Photo/Matej… »

Agrokor prodaje Merkatorove centre?

RTV 23.03.2016
LJUBLJANA - Najveći slovenački trgovački lanac, Merkator, koji je od 2014. u vlasništvu hrvatskog Agrokora, sledećih meseci će vrlo verovatno prodati više važnih trgovačkih centara, piše slovenački portal siol.net. Radi se o takozvanom projektu… »

'Pijanim naočalama' protiv nesreća

Al Jazeera 23.03.2016
Bh. entitet Republika Srpska počeo kampanju za mlade vozače kako bi se ukazalo na opasnost od vožnje automobila u alkoholiziranom stanju. U srednjim školama na području bh. entiteta Republika Srpska počela je kampanja za mlade vozače. Cilj je… »

Migranti blokirali granicu Grčke i Makedonije

B92 23.03.2016
Skoplje -- Stotinak migranata blokiralo je granični prelaz između Grčke i Makedonije "Evzoni", sa grčke strane, javila je makedonska Televizija Telma. Prema izveštaju te televizije, migranti koji se nalaze na tom graničnom prelazu sa grčke strane… »

Bosanski islamista poginuo u Iraku

Alo 23.03.2016
Bajro Ikanović, jedan od najradikalnijih i najtraženijih državljana BiH koji se 2013. godine pridružio terorističkoj organizaciji Islamska država, poginuo je u Iraku, potvrđeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Sigurnosne… »