Društvo arhiva vesti 23.03.2016

Vodostaji u umerenom i većem porastu

RTV 23.03.2016
BEOGRAD, ČAČAK - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na obilne padavine danas i sutra, zbog čega će vodostaji biti u umerenom i većem porastu. 484. RHMZ navodi da će danas, tokom noći i sutra pre podne u većini mesta… »

Bez kišobrana nigde ni danas

Mondo 23.03.2016
U većem delu zemlje i danas će biti oblačno sa kišom. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, u Srbiji će biti oblačno sa kišom, na planinama sa vlažnim snegom, na jugoistoku mogući kratkotrajni… »

CEP: Obustava Šengena je privremena

Nova ekonomija 23.03.2016
Centar za evropske politike izražava veliko žaljenje zbog gubitka nevinih ljudskih života u terorističkim napadima u Briselu i podržava napore belgijskih i evropskih vlasti da ovu situaciju stave pod kontrolu. "Današnji događaji u Briselu nažalost… »

Lažni Norvežanin bio na funkciji u četiri javne institucije

RTS 23.03.2016
Kristijan Stenberg radio je u nekoliko beogradskih javnih preduzeća i u gradskoj upravi. Ali, kako mediji prenose - lažno se predstavljao kao finansijski ekspert iz Norveške. Njegovo pravo ime je Jasmin Buhić. To što je menjao ime nije sporno, kažu… »

Moguće uvođenje rendgenske kontrole na aerodromu

B92 23.03.2016
Beograd -- Razmatra se mogućnost uvođenja rendgenske kontrole na ulaz terminala 1 na Aerodromu ''Nikola Tesla'', ali će odluka zavisiti od procene rizika. To je izjavila direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije Mirjana Čizmarov… »

Patrijarh uputio saučešće belgijskom kralju zbog napada u Briselu

Blic 23.03.2016
Srpski partijarh Irinej danas je uputio saučešće belgijskom kralju Filipu, zbog pogibije 31 osobe u terorističkim napadima u Briselu. - Duboko smo potreseni vešću o terorističkim napadima u Briselu. Naročito nas je ražalostila činjenica da su… »

DA SE MILOSRDNI ANĐEO NIKAD NE ZABORAVI: 17. godišnjica početka bombardovanja

Kurir 23.03.2016
BEOGRAD - Sutra, u četvrtak 24. marta, navršava se 17 godina od početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Napadi započeti 24. marta, trajali su 11 nedelja i u njima je, prema procenama različitih izvora, poginulo izmedju 1.200 i… »

Er Srbija otkazala letove između Beograda i Brisela

Blic 23.03.2016
ER Srbije otkazala je za danas sve letove izmedju Beograda i Brisela zbog jučerašnjih terorističkih napada u belgijskoj prestonici, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji. Ovom odlukom obuhvaćen je let u 6.50 sati, koji je trebalo iz Beograda da poleti za… »

Islamske zajednice pod istim krovom?

Vesti online 23.03.2016
Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić pozvao je dr Mevluda Dudića, predsednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da uz posredovanje reisa BiH Huseina Kavazovića i kosovskog muftije Naima Trnave otpočnu pregovore o pomirenju i formiranju… »

"Na snazi redovna odbrana od poplava"

B92 23.03.2016
Beograd -- Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić izjavio je da je situacija u Srbiji stabilna i da je na snazi redovna odbrana od poplava. On je istakao i da nema ugroženih kuća i objekata. "Bez obzira što u mnogim krajevima… »