Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 23.03.2016

Assadove snage na ulazu u Palmiru

Al Jazeera 23.03.2016
Snage sirijskog režima, uz podršku ruske avijacije, dospjele su nedaleko od ulaza u grad Palmiru, koji žele preuzeti od ISIL-a. Jedinice režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, uz podršku ruske avijacije, dospjele su u srijedu nedaleko od… »

Erdogan: Belgijanci ignorisali upozorenja Ankare

Al Jazeera 23.03.2016
Jednog od napadača u Briselu Turska je uhapsila 2015. godine u Gaziantepu i deportirala ga u Belgiju. Jedan od briselskih napadača prošlog juna deportiran je iz Turske, koja je upozorila Belgiju da je on militant, rekao je turski predsjednik Recep… »

Rusija isporučila Assadu savremeno oružje

Al Jazeera 23.03.2016
Sirijskom režimu su isporučeni artiljerijski, komunikacijski i izviđački sistemi, saopćio je komandant ruske grupe Aleksandar Dvornikov. Rusija je isporučila vojsci sirijskog predsjednika Bashara al-Assada savremeno naoružanje i vojnu tehniku… »

Video: Izbjeglice poručuju da mrze ISIL

Al Jazeera 23.03.2016
Nakon napada u Briselu Donald Trump i Ted Cruz šire strah, a izbjeglice šalju poruke mira. Refugees Respond to Brussels Attacks “We are not from Daesh. I am Syrian, human.”After the #Brussels attacks, refugees worry they'll be the next… »

Na meti korisnika Twittera zbog islamofobije

Al Jazeera 23.03.2016
Korisnici društvenih mreža kritikuju Britanca jer je od muslimanke tražio objašnjenje za napade u Briselu. Muškarac iz britanskog grada Croydona izazvao je gnjev korisnika Twittera zbog njegovog pokušaja da od muslimanke koju je sreo na ulici dobije… »

Ðokovićevo otvoreno pismo: Izvinjavam se

Al Jazeera 23.03.2016
Ðoković kaže da je, zbog adrenalina nakon osvajanja rekordne titule u Indian Wellsu, dao komentar koji ne oslikava njegov ugao gledanja. Najbolji tenisač svijeta Novak Ðoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla njegovom izjavom da… »

Obama u historijskoj posjeti Argentini

Al Jazeera 23.03.2016
Obama dolazi u Argentinu u vrijeme obilježavanja 40. godišnjice vojne diktature koju je SAD tada podržavao, što budi pažnju medija. Nakon povijesnog posjeta Kubi, američki predsjednik Barack Obama je kasno u utorak doputovao u službeni posjet… »

Braća El-Bakraoui izvela odvojene napade

Al Jazeera 23.03.2016
U čast žrtvama napada u Briselu na glavnom trgu održana je minuta šutnje, a odavanje počasti završeno je dugotrajnim pljeskom. Brisel - 21:25 Jedan od dvojice bombaša samoubica, koji su se raznijeli na aerodromu u Briselu, identificiran je kao… »

Hrvatska među najkorumpiranijim državama EU

Al Jazeera 23.03.2016
Hrvatska je članica Evropske unije sa najvećim stepenom korupcije u javnoj nabavci. Hrvatska je članica Evropske unije sa najvećim stepenom korupcije u javnoj nabavci te s Rumunijom i Bugarskom spada u najkorumpiranije države EU-a, pokazalo je… »

Američki napad na kamp Al-Kaide u Jemenu

Al Jazeera 23.03.2016
Deseci boraca ubijeni su u udaru na kamp Al-Kaide na Arapskom poluotoku, objavio je Pentagon. Američka vojska izvela je zračni udar u planinama Jemena na kamp za obuku koji vodi Al-Kaida, ubivši pritom desetke njezinih boraca, objavio je Pentagon. "To… »