Izvor: Alo/Politika arhiva vesti 23.03.2016

Da nije Rusije Kosovo bi već bilo član UN

Alo 23.03.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je danas u Jagodini, da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partnera Srbije poslednjih decenija. "Da je… »

Vučić: Ne teče nam med i mleko, ali...

Alo 23.03.2016
Premijer Vučić započeo posetu nemačkoj pokrajini Hesen susretom sa premijerom te pokrajine Bufijeom, a potom je posetio i berzu u Frankfurtu. Vučić je rekao da je Srbija trenutno sposobnija od mnogih zemalja, pa i članica EU, da savlada probleme… »

Prisluškivali predsednika opštine Sjenica (VIDEO)

Alo 23.03.2016
Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, izjavio je, povodom afere prisluškivanja telefonskih razgovora, da je reč o pokušaju njegovog političkog urušavanja i zatražio od premijera Srbije Aleksandra Vučića da ga zaštiti. Pre nekoliko dana na… »

SPS: Nije bilo incidenta, samo političke strasti

Alo 23.03.2016
Pokrajinski odbor SPS-a demantovao je navode LSV-a da je noćas, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, došlo do incidenata, ocenivši da je bilo "samo viška političke strasti". Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS)… »

Novosađanka na listi i vlasti i opozicije?!

Alo 23.03.2016
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast i na drugoj opozicionoj. Ona je, naime, kandidat za poslanika republičke skupštine na listi "Složno za Srbiju - Narodni savez -… »

Vukadinović i Ševarlić na listi DSS - Dveri

Alo 23.03.2016
Koalicija Dveri-Demokratska stranka Srbije predstavila je danas nestranačke kandidate koji su na listi te koalicije,. Među kandidatima su: penzionisani profesor Poljoprivrednog fakulteta Miladin Ševarlić, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, lekar… »

Čanak preti: LSV će povući listu

Alo 23.03.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati na pokrajinskim izborima, ukoliko se za 24 sata ne pronađu počinioci koji su sinoć fizički sprečili poslanike lige da predaju izbornu listu… »

Kažnjen sa samo 10.000 dinara za Jobik?!

Alo 23.03.2016
prekršajni sud u Senti osudio je poslanika Jobika u mađarskom parlamentu Ištvana Savaija na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog toga što je otvorio kancelariju u Senti i time prekršio zakon o političkim partijama, preneo je danas portal Vajdasag… »

Vasin predvodi DS listu u Pokrajini

Alo 23.03.2016
Demokratska stranka rano jutros je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predala potpise za pokrajinsku izbornu listu koja nosi naziv "Za Vojvodinu rada i znanja". Prvi na listi koalicije okupljene oko Demokratske stranke i kandidat te koalicije za pokrajinskog… »

Da se ne svađamo zbog haških presuda

Alo 23.03.2016
Muamer Zukorlić, koji je poziciju muftije sandžačkog napustio da bi ušao u poitiku kao lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, kaže da je pomirenje temeljna vrednost njegove politike, te da presude koje Haškog tribunala Radovanu… »