Izvor: B92 arhiva vesti 23.03.2016

Nadžim Lašraui ili Sufijan Kajal ili Abu Idris?

B92 23.03.2016
Belgijski mediji javljaju da je drugi terorista koji je izveo napad na aerodromu u Briselu Nadžim Lašraui učestvovao i u novembarskim pokoljima civila u Parizu. Belgijsko tužilaštvo još nije potvrdilo ovu informaciju. Kako javljaju dnevnik De… »

Čadež: Očekujemo nove investicije iz Nemačke

B92 23.03.2016
Frankfurt -- Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da naša zemlja može da očekuje nove investicije iz Nemačke i njene pokrajine Hesen. On je, nakon poslovnog foruma Srbija u Frankfurtu, rekao da je Forum bio prilika da se… »

LSV: Pronađite batinaše ili za 24h povlačimo listu

B92 23.03.2016
Novi Sad -- Lider LSV Nenad Čanak rekao je da će LSV povući listu za pokrajinske izbore ukoliko za 24h ne budu pronađeni batinaši koji su pokušali da spreče predaju liste. Incident na koji je ukazao Čanak desio se oko tri sata, kada su aktivisti… »

Država traži novog direktora za EPS

B92 23.03.2016
Beograd -- Vlada Srbije objavila je javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije na period od četiri godine. Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u narednih 30 dana. Uslovi za učešće na konkursu su da kandidat ima zavšen… »

Dragan Marković osudio napad na delegaciju LSV

B92 23.03.2016
Novi Sad -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma osudio je napad na delegaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine tokom predaje izborne liste za pokrajinske izbore. U izjavi za RTV Vojvodine Marković tvrdi da socijalisti nemaju privatno… »

Tužilaštvo traži doživotnu, a Karadžić slobodu

B92 23.03.2016
Hag -- Haški tribunal sutra će doneti jednu od najznačajnijih presuda - odlučiće da li je Radovan Karadžić kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakon. Tužilaštvo traži doživotni zatvor, a Karadžić oslobađanje. U intervjuu… »

Uhapšen zbog pretnji redakciji Insajdera i Matiću

B92 23.03.2016
Beogard -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da je uhapšena osoba koje je pretila novinarima Brankici Stanković i Veranu Matiću. Stefanović je na svom nalogu na Tviteru izneo da je uhapšena osoba koja je u mejlu pretila… »

Zbog padavina uvedene vanredne mere u Šapcu

B92 23.03.2016
Šabac -- Štab za vanredne situacije na teritoriji Šapca proglasio vanredne mere odbrana od poplava, jer je zbog obilnih padavina naglo porastao vodostaj u cerskom slivu. Juče je u Šapcu palo oko 45 litara kiše po kvadratnom metru, a ista količina… »

Asadove snage ušle u drevni grad Palmiru

B92 23.03.2016
London -- Sirijska vojska, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, ušla je na područje drevnog grada Palmire kako bi odatle proterala trupe Islamske države. Prema navodima Opservatorije za ljudska prava, snage režima su napredovale nakon zauzimanja brda… »

Prva briselska žrtva – Peruanka majka bliznakinja

B92 23.03.2016
Brisel -- Peruanka Adelma Tapia Ruis je prva identifikovana žrtva bombaškog napada na aerodromu u Briselu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Perua. Ruis (37), koja je živela u Briselu, bila je na aerodromu sa svojim suprugom Kristofom… »