Izvor: Blic arhiva vesti 23.03.2016

OBRT Terorista iz Brisela za kojim je tragala policija je MRTAV?

Blic 23.03.2016
Napadač Nadžim Lahraui, koga su sigurnosne kamere snimile na aerodromu, a za kojim je juče i danas tragala belgijska policija, navodno je ustvari mrtav, jer se razneo na aerodromu u Briselu. Ove navode objavio je belgijski list "De standar", a preneo… »

Vučić: Lojalni smo Nemačkoj i Angeli Merkel

Blic 23.03.2016
Srbija je lojalan partner Nemačkoj, izjavio je danas peremijer Aleksandar Vučić nakon razgovora sa premijerom nemačke pokrajine Hesen Folgerom Bufijeom, primetivši da je činjenica što Bufije ima porodične veze sa Srbijom, dobra osnova za još… »

LSV: Članovi SPS nasrnuli na naše članove kad su pokušali da predaju izbornu listu

Blic 23.03.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je pripadnike privatnog obezbeđenja Socijalističke partije Srbije da su jutros oko tri sata nasrnuli na njihove članove kada su hteli da predaju listu za učešće na pokrajinskim izborima. Članovi LSV među… »

Pastor apelovao na fer i korektno ponašanje svih učesnika izbora

Blic 23.03.2016
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor apelovao je danas na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno, a političke borbe vode argumentima i programima. Pastor je istakao da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je došlo do… »

Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za pretnje smrću Brankici Stanković i Veranu Matiću

Blic 23.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija uhapsila osobu koja je u više navrata pretila Veranu Matiću, Brankici Stanković i ljudima iz "Insajder produkcije". Policija u saradnji sa Tužilaštvom za borbu protiv… »

Karadžićev Intervju Pred Presudu: "Muslimani bi bili većina da su ostali u Jugoslaviji, za rat je krivo strano mešanje"

Blic 23.03.2016
Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić dao je intervju sajtu "Balkan insajt", u kojem navodi da "nijedan razuman sud njega ne bi osudio za genocid i ratne zločine", uprkos brojnim dokazima protiv njega. Karadžić u intervjuu, koji je… »

Upozorenje Rhmz: Obilne kiše, vodostaji u umerenom i većem porastu

Blic 23.03.2016
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na obilne padavine danas i sutra, zbog čega će vodostoji biti u umerenom i većem porastu. RHMZ navodi da će danas, tokom noći i sutra pre podne u većini mesta pasti od 10 do 30… »

Zaplenjeno 15 kilograma marihuane na Batrovcima

Blic 23.03.2016
Pripadnici Uprave granične policije i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici MUP-a, na Graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Republike Srbije, u kombiju nemačkih registarskih oznaka, otkrili su i zaplenili 30 paketa biljne materije sumnjive na… »

Identifikovana Prva Žrtva: Bombe ubile majku, trogodišnje bliznakinje preživele

Blic 23.03.2016
Adelma Tapia Ruiz, Peruanka koja je živela u Briselu devet godina, prva je identifikovana žrtva stravičnog napada u tom gradu. Ona je sa svojim trogodišnjim ćerkama bliznakinjama krenula da poseti majku u Njujorku, kada su bombe eksplodirale na… »

Dačić: Niko da nam deli lekcije o ljudskim pravima

Blic 23.03.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Jagodini da Srbija vodi miroljubivu politiku i da neće dozvoliti da joj neko deli lekcije o ljudskim pravima i pravima nacionalnih manjina. - Mi kao jaki, najjači i… »