Izvor: e-Novine arhiva vesti 23.03.2016

Keri i Putin o Siriji i Ukrajini

e-Novine 23.03.2016
Poseta američkog državnog sekretara Rusiji. Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je danas u dvodnevnu posetu Moskvi, tokom koje će se sastati sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, ali i predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom… »

Hrvatska sa najvećim nivoom korupcije

e-Novine 23.03.2016
Istraživanje u okviru EU. Hrvatska je članica Evropske unije s najvećim niovoom korupcije u javnim nabavkama i sa Rumunijom i Bugarskom spada u najkorumpiranije države EU, pokazalo je istraživanje koje je naručio Evropski parlament, a sproveo… »

Dosije Karadžić

e-Novine 23.03.2016
Karadžić počeo iznošenje svoje odbrane Zašto bih bio kriv, činio sam dobra djela Bivši predsjednik Republike Srpskde Radovan Karadžić, optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom ratnog perioda… »

"Ti mene nosiš" u domaćim bioskopima

e-Novine 23.03.2016
Crnogorski kandidat za Oskara. Jedan od filmova koji je pobrao najbolje kritike u poslednje vreme „Ti mene nosiš“, crnogorski predstavnik za Oskara, rediteljke Ivone Juka, od 7. aprila naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji… »

Karadžićeva "presudna sedmica"

e-Novine 23.03.2016
Najznačajnija presuda Tribunala. Nakon petogodišnjeg suđenja i osamnaestomesečnog razmatranja dokaza i većanja o krivici ili nevinosti optuženog, Pretresno veće Tribunala će u četvrtak izreći prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike… »

Prodata prva ploča Beatlesa

e-Novine 23.03.2016
Za 77.500 funti. Retka gramofonska ploča Beatlesa, slučajno pronađena u jednom londonskom stanu, prodata je na aukciji za 77.500 funti, prenosi BBC Vrlo retko izdanje na vinilu od 10 inča snimljeno je u rotacijskoj brzini od 78 obrtaja u minutu i… »

Malo je ovo žrtava koliki su oni zlikovci

e-Novine 23.03.2016
Kad fašisti likuju: Iživljavanje posle napada u Briselu. Svaka nesreća koja zadesi neku zapadnu zemlju, makar žrtve bili potpuno nedužni ljudi, srpskim fašistima pruža fantastičnu priliku da se pokažu u punoći svoga sjaja - do očaja. Izuzetak… »

Afrička šljiva u Banskim dvorima

e-Novine 23.03.2016
Nova hrvatska vlast puca od - impotencije. „Domoljubna“ skupina koju Tomislav Karamarko u dosluhu s Kolindom Grabar-Kitarović, HDZ-ovom „ženom iz naroda“, želi voditi po svome i bez tutora, sukladno 18-godišnjoj kleptomanskog stranačkoj… »

Ustaj, kćeri, majka zove

e-Novine 23.03.2016
Nature Is Speaking. Jasno, da bi uopšte preživela, ta vrsta mora ostvariti suživot. I to suživot sa svojim prirodnim okruženjem: biljkama, životinjama... atmosferom kao takvom Svet u kojem živimo traži promišljanje. I ne samo to. Svet u kojem… »

Zašto Insajder ćuti o lažnim novinarima?

e-Novine 23.03.2016
O solidarnosti među Papajinim novinarima. Na dan otpočinjanja sa radom portala insajder.net, 7. marta 2016. godine, i nakon odgledanog intervjua koji je redakcija ovog medija uradila sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, preko forme na sajtu… »