Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.03.2016

Dvojica braće izvršila napade u Briselu

Glas Amerike 23.03.2016
Belgijski federalni tužilac Frederik Van Leuv potvrdio je da su dvojica braće, Halid i Ibrahim el-Bakraui bili bombaši samoubice. Belgijske vlasti nastavljaju potragu za muškarcem koji je učestvovao ali nije poginuo u jučerašnjim napadima u… »

Asadove snage na pragu Palmire

Glas Amerike 23.03.2016
Sirijske snage, uz podršku ruskih vazdušnih napada, domogle su se pregrađa Palmire, u okviru kampanji da povrate kontorlu nad tom oblasti koju su zauzeli ekstremisti Islamske države. Lokalni zvaničnici i Sirijska opservatorija za ljudska prava sa… »

Keri u Moskvi o Ukrajini i Siriji

Glas Amerike 23.03.2016
Američki šef diplomatije će sa državnim vrhom Rusije razgovarati i o terorističkim napadima u Briselu, koje je nazvao napadima na sve ono što Evropa predstavlja. Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je u Moskvu, gde će sa ruskim… »

Mešovit učinak vodećih pretendenata

Glas Amerike 23.03.2016
Trenutno vodeći pretendenti na predsedničku nominaciju - demokrata Hilari Klinton i Republikanac Donald Tramp ostvarili su pobedu na sinoćnjim primarnim izborima u saveznoj državi Arizona. Oni su međutim pretrpeli poraze u ostalim državama - Tramp u… »

Džuda o napadima u Briselu: Migrantima još teže do Evrope

Glas Amerike 23.03.2016
Ne mislim da će napadi imati implikacije na zemlje Balkana. Generalno, cijeli Balkan bi trebalo da bude integrisan u zapadni sistem bezbjednosti, u NATO - ocjenjuje za RSE Tim Džuda, britanski stručnjak za Balkan. O mogućim implikacijama… »

Obama u Argentini

Glas Amerike 23.03.2016
Obama je u Argentinu doputovao posle istorijske posete Kubi, prve posete jednog američkog predsednika toj zemlju u poslednjih skoro devet decenija. Američki predsednik Barak Obama sastao se danas sa novim aregntinskim predsednikom Maurisijem Makrijem… »

Kako smanjiti broj zatvorenika u SAD?

Glas Amerike 23.03.2016
Sjedinjene Države imaju najveći broj zatvorenika na svetu i mnogi žele da promene taj trend, ali politika se nalazi na putu reformi. U ovoj izbornoj godini obe stranke su uvrstile u dnevni red raspravu o reformi američkog sistema krivičnog… »

Kongres o Obaminoj poseti Kubi

Glas Amerike 23.03.2016
Američki zakonodavci na Kapitol Hilu budno su pratili posetu predsednika Obame Kubi, a reakcije su vrlo mešovite. Zakonodavci su raspravljali o poseti predsednika Obame Kubi uz oštro neslaganje o tome da li će otvaranje Vašingtona prema Havani… »