Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 23.03.2016

Premijer Pokrajine Hesen: Srbija je dobro mesto za investicije

Kurir 23.03.2016
VISBADEN - Srbija je dobro mesto za investicije i to bi trebalo iskoristiti, kako bi mladi ljudi imali dobru perspektivu, izjavio je danas u Vizbadenu premijer nemačke Savezne pokrajine Hesen Folker Bufije, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom… »

Treba Vam Posao: Vlada Srbije traži direktora EPS

Kurir 23.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije je danas objavila konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije, a prijave mogu da se pošalju u roku od 30 dana. Direktor će biti imenovan na period od četiri godine. Kandidat ne može da bude član organa političke stranke… »

Dinar U Stagnaciji: Evro danas 122,8 dinara

Kurir 23.03.2016
BEOGRAD - Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 122,8650 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Evro košta pet para više nego juče kada je kurs bio 122,8144 dinara za evro. Dinar je za… »

Ministar Antić: Srbijagas neće zakočiti otvaranje poglavlja

Kurir 23.03.2016
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da će restrukturiranje Srbijagasa biti završeno do 1. jula, kao i da Energetska zajednica ne može da uspori otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU. Antić pojašnjava da su jedine dve… »

Vučić Na Frankfurtskoj Berzi Pozvao Nemačke Investitore: Podrška Srbiji na evropskom putu je čast!

Kurir 23.03.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Frankfurtsku berzu i tom prilikom istakao važnost saradnje srpskih i nemačkih privrednika. "Ovo je sjajna prilika da srpski predstavnici prošire svoje znanje i iskustvo u razgovoru sa… »

Azut Media d.o.o. , najbrži put do firme!

Kurir 23.03.2016
Azut Media izdaje već drugo štampano izdanje poslovnog imenika ''Moja Delatnost'', koji sadrži korisne poslovne informacije i kontakte preduzetnika svih kategorija, i koji će se distribuirati širom Srbije. Azut Media je firma koja pruža sve… »

Bankari Tvrde: Sve više računa u Srbiji ćemo plaćati preko interneta

Kurir 23.03.2016
Elektronsko bankarstvo u Srbiji je u zamahu i biće sve prisutnije, ali država mora da napravi bolju zakonsku regulativu i olakša njegov razvoj, smatraju učesnici konferencije "Digitalno bankarstvo i ekonomija - trgovina, poslovanje, sigurnost" Većina… »

Aktivni menadžeri dižu glas, ali ne diraju provizije

Kurir 23.03.2016
Odliv milijardi iz fondova koji koriste aktivne strategije se nastavlja i za poslednjih 12 meseci u SAD je dostigao skoro 245 milijardi dolara, dok je priliv u pasivnim fondovima iznosio čak 408 milijardi. Sada kad su izgubili u nadmetanju sa svojim… »

LME uvodi stroža pravila trgovanja

Kurir 23.03.2016
Londonska berza metala obavezaće banke, hedž-fondove i trgovce da prijave znatno povećanje obima aktive u svom posedu, kao i da obrazlože zašto je nagomilavaju. Londonska berza metala (LME) namerava da uvede pravila koja će primorati banke… »

BUNT: Trgovci neće da rade nedeljom i praznikom

Kurir 23.03.2016
Predstavnici prodavaca tvrde da se ovom inicijativom neće smanjiti promet i broj zaposlenih, iako poslodavci od toga strepe. BEOGRAD - Forum sindikata jugoistočne Evrope, čiji je član i Srbija, traži zakonsku zabranu rada u trgovinama nedeljom i… »