Izvor: Newsweek arhiva vesti 23.03.2016

Novi Abdeslam: Treći napadač iz Brisela ipak na slobodi (FOTO)

Newsweek 23.03.2016
DNK trećeg napadača iz Brisela Nadžima Lahrauia, pronađen je u stanovima koje su koristili napadači iz Pariza. Treći osumnjičeni za bombaške napade na briselskom aerodromu identifikovan je kao Nadžim Lahraui, objavio je danas belgijski list DH, a… »

Džihadisti iz BiH prete: Biće još žešće i gore

Newsweek 23.03.2016
Ono što sledi biće još "žešće i gorče", navodi se posle napada u Briselu na džihadističkom portalu Vijesti Unmeta u BiH. Vijesti umeta, džihadistički portal na bošnjačkom jeziku je povodom terorističkih napada u Briselu objavio pretnju da da… »

Migranti u Idomeniju se spaljuju u znak protesta (FOTO)

Newsweek 23.03.2016
Nekoliko stotina demonstranata utaborilo se na granici prekinuvši lanac snabdevanja koje su organizovale dobrotvorne orgnaizacije za šatorsko naselje tražeći da se granica ponovo otvori. Izbeglice i migranti ponovo su danas protestovali u kampu kod… »

Imate problema sa stresom? Ništa lakše, samo uzmite bojice u ruke (VIDEO)

Newsweek 23.03.2016
Bojanke za odrasle beleže veliku popularnost u svetu, toliku da se najveći proizvođač drvenih bojica i flomastera na svetu bori da proizvede dovoljno olovki u skladu sa potrebama. Broj ljudi koji kupuju bojanke u poslednje se vreme povećao, pa tako… »

Dačić: Da je Putin bio predsednik, Srbija ne bi bila bombardovana

Newsweek 23.03.2016
"Da je predsednik Rusije bio Vladimir Putin, kada su Srbiji uvodili sankcije, kada je Srbija bila u problemima, kada su bili ratovi na prostoru SFRJ, Srbija sigurno ne bi bila bombardovana", rekao je Dačić. Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih… »

Osnova vojnog uspeha: Rusija isporučila Siriji najsavremenije naoružanje

Newsweek 23.03.2016
Radi povećanja borbene gotovosti Sirijske Arapske Armije, Rusija je Siriji isporučila savremeno naoružanje i vojnu tehniku. je isporučila vojsci sirijskog predsednika Bašara al Asada savremeno naoružanje i vojnu tehniku, uključujući artiljerijske… »

Izrael: Belgijanci, prestanite da jedete čokoladu i borite se protiv terorizma

Newsweek 23.03.2016
"Ukoliko Belgijanci nastave da jedu čokoladu, uživaju u životu i predstavljaju se kao veliki liberali i demokrate, umesto da se bave terorizmom, neće moći da se bore protiv muslimanskih radikala", rekao je izraelski ministar za obaveštajne poslove… »

Putin stigao u Jagodinu: Svečani doček voštanog predsednika

Newsweek 23.03.2016
Voštana figura Putina, nosioca najviših odlikovanja države Srbije i Srpske pravoslavne crkve i počasnog građanina 11 gradova u Srbiji, rad je vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenokovića. Predsednik Ruske Federacije , od danas je stanovnik… »

Najpoznatija uzrečica je na današnji dan prvi put upotrebljena

Newsweek 23.03.2016
Ona je zamišljena kao skraćenica za "oll korrect" ili sve je u redu, što je bio prihvaćen pogrešan izgovor reči "all correct" Na današnji dan 1839 je skraćenica "OK" po prvi put odštampani u Boston Morning Postu. Ona je zamišljena kao… »

Holandija zatvara zatvore, jer nema dovoljno robijaša

Newsweek 23.03.2016
Na ovo su uticali, između ostalog opušteniji zakoni vezani za upotrebu narkotika, fokus na rehabilitaciju, umesto na kaznama i forsiranju nošenja elektronskih nanogica. Holandija je 2013. stavila katanac na 19 zatvora, jer ova zemlja nema dovoljno… »