Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.03.2016

Vlada Srbije objavila konkurs za izbor direktora EPS-a

Nova ekonomija 23.03.2016
Vlada Srbije danas je objavila javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) na period od četiri godine. Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u narednih 30 dana. Uslovi za učešće na konkursu su da kandidat ima završen… »

Cena gasa od aprila niža za 12,9 odsto

Nova ekonomija 23.03.2016
Cena gasa za kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje od 1. aprila biće niža u proseku za 12,93 odsto, saopštilo je Javno preduzeće Srbijagas. Kako se navodi, sniženje cene gasa za kupce kojima je snabdevač Srbijagas je uslovljeno kretanjem cena… »

AIK banka gotovo duplirala profit

Nova ekonomija 23.03.2016
AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, prošle godine je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara, što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre. To su pokazali podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke. Dobit banke u prvih… »

Banke tužile Hrvatsku zbog kredita u 'švajcarcima'

Nova ekonomija 23.03.2016
Banka Inteza i Unikredit, a verovatno i Erste i Rajfajzen, tužile su državu Hrvatsku Međunarodnom sudu za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu. Banke su tužile hrvatsku državu zbog povrede statusa pravnog lica i umanjenja dobiti… »

Vulin: Preko agencija zaposleno više od 50.000 ljudi

Nova ekonomija 23.03.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin najavio je da će, nakon izbora, među prvima biti donet Zakon o agencijama koji reguliše privremeno zapošljavanje i treba da zaštiti prava više od 50.000 zaposlenih preko agencija. "Preko najvećih agencija… »

Ford investira 200 miliona evra u proizvodnju u Rumuniji

Nova ekonomija 23.03.2016
Američki proizvođač automobila Ford motor investiraće 200 miliona evra u proizvodnju manjih sportskih vozila Eko-sport u rumunskom ogranku Automobil Krajova. To je najavio izvršni direktor Forda zadužen za Evropu, Džim Ferli, prenosi Rojters. Ford… »

CEP: Obustava Šengena je privremena

Nova ekonomija 23.03.2016
Centar za evropske politike izražava veliko žaljenje zbog gubitka nevinih ljudskih života u terorističkim napadima u Briselu i podržava napore belgijskih i evropskih vlasti da ovu situaciju stave pod kontrolu. "Današnji događaji u Briselu nažalost… »

Posle dve privatizacije, rasprodaja imovine propalog 'Prvog maja'

Nova ekonomija 23.03.2016
Stečajni upravnik propale Aha Mura - Prvi maj, na osnovu rešenja o bankrotstvu, zakazao je prodaju imovine ove firme za 25. april u Privrednom sudu u Nišu. Početna cena je 315,5 miliona dinara, a na prodaju je skoro celokupna imovine nekadašnje… »

U Srbiji se najviše švercuju alkoholna pića

Nova ekonomija 23.03.2016
Od zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije u prometu alkoholnih pića u Privrednoj komori Srbije. Učešće… »

Puštena u rad četiri predajnika u Priboju i Prijepolju

Nova ekonomija 23.03.2016
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je danas da je puštanjem u rad četiri predajnika za prijem digitalnog signala na teritorijama opština Priboj i Prijepolje omogućen dobar prijem lokalnih i regionalnih televizijskih… »