Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.03.2016

Klinton: Napad u Briselu podsetnik da se mora uraditi više

Novi magazin 23.03.2016
U govoru na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, ona je kazala da bi SAD i Evropa trebalo da bolje pogledaju protokole na aerodromima i drugim "lakim metama", prenosi Rojters. U napadu na briselskom aerodromu i u metrou u utorak je poginulo više od 30… »

Vučić sa premijerom pokrajine Hesen o saradnji

Novi magazin 23.03.2016
Dvojica zvaničnika razgovarali su i o jučerašnjem terorističkom napadu u Briselu, migrantskoj krizi, kao i odnosima u regionu, saopšteno je iz vlade Srbije. Vučić je istakao da je Srbija šokirana poslednjim događajima u Briselu i da čini sve… »

Čanak: LSV će možda povući listu za pokrajinske izbore

Novi magazin 23.03.2016
Čanak je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se incident dogodio rano jutros između 3 i 3.15, kad su članovi njegove stranke nameravali da predaju potpise Pokrajinskoj izbornoj komisiji i kad ih je, kako je rekao, privatno obezbeđenje koje… »

Objavljen konkurs za direktora Elektroprivrede Srbije

Novi magazin 23.03.2016
Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u narednih 30 dana. Uslovi da učešće na konkursu su da kandidat ima zavšen najmanje četvorogodišnji fakultet, najmanje petogodišnje radno iskustvo i tri godine rada na poslovima kojima se bavi EPS… »

Marković (JS): Čanak ne treba da povlači listu

Novi magazin 23.03.2016
"Očigledno da je bila nervoza i kod jednih i kod drugih, ali ni Ivica Dačić (lider SPS) ni ja ne opravdavamo napad na bilo koju partiju ili njene aktiviste. Mi se s Nenadom Čankom ne slažemo u mnogim stvarima, ne podržavamo ga, ali nasilje i… »

Uhapšena osoba koja je pretila redakciji Insajdera

Novi magazin 23.03.2016
"Policija je uhapsila osobu koja je u više navrata uputila pretnje i time pokazala da u Srbiji neće biti onih koji mogu nekažnjeno da prete ljudima", rekao je ministar Stefanović. Prema njegovim rečima, posao policije je da reši sve takve slučajeve… »

U Šapcu vanredne mere zbog bujičnih tokova

Novi magazin 23.03.2016
Juče je u Šapcu palo oko 45 litara kiše po kvadratnom metru, a ista količina se očekuje i danas. Vanredne mere su proglašene na rekama Dubrava, Dumača i slivu Cerskog obodnog kanala gde je angažovana mehanizacija i pripremljeno 10.000 džakova sa… »

Snage sirijskog režima ušle u drevni grad Palmiru

Novi magazin 23.03.2016
"Snage režima nalaze se dva kilometra južno i pet kilometara zapadno od grada", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman. Prema navodima Opservatorije, snage režima su napredovale nakon zauzimanja brda Al Hijal jugozapadno od Palmire, koju je… »

Evro danas 122,86 dinara

Novi magazin 23.03.2016
Evro košta pet para više nego juče kada je kurs bio 122,8144 dinara za evro. Dinar je za jedan odsto slabiji nego na početku godine, za 0,3 odsto je jači nego pre mesec dana, a 2,3 odsto slabiji nego pre godinu dana. Domaća valuta je bila najjača u… »

Džon Keri u petak u Briselu

Novi magazin 23.03.2016
"Keri će posetiti Brisel u petak da izrazi saučešće SAD posle napada u Briselu gde će se sastati s predstavnicima belgijskih vlasti i Evropske unije", rekao je Kirbi u Moskvi gde je večeras doputovao američki ministar.Prema njegovim rečima, Keri… »