Izvor: RTS arhiva vesti 23.03.2016

EK: Bes zbog napada u Briselu ne usmeravati prema izbeglicama

RTS 23.03.2016
Reagujući na izjave nekolicine desno orijentisanih političara koji zagovaraju oštriju migracionu politiku, Evropska komisija je saopštila da bes zbog terorističkih napada u Briselu ne treba usmeravati prema izbeglicama sa Bliskog istoka. Poljska… »

Vučić u Hesenu: Srbija lojalan partner Nemačkoj

RTS 23.03.2016
U Srbiji radi 370 nemačkih kompanija, koje zapošljavaju više hiljada ljudi, a trgovinska razmena samo sa pokrajinom Hesen prošle godine iznosila je više od 300 miliona evra, rekao je premijer Aleksandar Vučić posle susreta sa premijerom te… »

Policija obaveštena o incidentu pri predaji liste LSV

RTS 23.03.2016
Povodom incidenta prilikom predaje izborne liste Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinske izbore, policija je obaveštena o izvršenju mogućeg krivičnog dela, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ministar policije je… »

Objavljen konkurs za direktora EPS-a

RTS 23.03.2016
Vlada Srbije je objavila konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije, a prijave mogu da se pošalju u roku od 30 dana. Direktor će biti imenovan na period od četiri godine. Kandidat ne može da bude član organa političke stranke, odnosno da mu… »

SPS: Nije bilo incidenata samo viška političke strasti

RTS 23.03.2016
Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije demantovao je navode Lige socijaldemokrata Vojvodine da je prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore došlo do incidenata, ocenjujući da je bilo "samo viška političke strasti". SPS je u… »

Radovan Karadžić: Srebrenicu ne mogu da negiram, ali je preuveličana

RTS 23.03.2016
Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, kojem će u četvrtak, 24. marta, biti izrečena presuda na suđenju za genocid i zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, u ekskluzivnom intervjuu za Balkansku istraživačku mrežu rekao je da ne… »

Hapšenje zbog pretnji Matiću, Stankovićevoj i "Insajderu"

RTS 23.03.2016
Policija je uhapsila osobu koja je u više navrata pretila Veranu Matiću, Brankici Stanković i ljudima iz "Insajder produkcije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio da u Srbiji neće biti onih koji mogu nekažnjeno… »

Prati se stanje na rekama, situacija stabilna

RTS 23.03.2016
Proglašena vanredna situacija za deo Šapca jer je u mestu Gornja Vranjska došlo do izlivanja vode usled zapušenja kanala, ali nisu poplavljene kuće. Zbog izlivanja Tamnave u prekidu saobraćaj. Cele noći su praćeni vodostaji u celoj Srbiji, posebno… »

Zaplenjeno 15 kilograma marihuane na prelazu Batrovci

RTS 23.03.2016
U šupljini između tapacirunga i kabine kombija nemačkih registarskih oznaka, policija je pronašla 30 paketa marihuane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vozaču kombija, nemačkom državljaninu Š.H.S. (55), određeno je zadržavanje do… »

Snage sirijskog režima nadomak drevnog grada Palmire

RTS 23.03.2016
Sirijske provladine snage napredovale su do predgrađa drevnog grada Palmire, boreći se protiv boraca Islamske države, objavila je sirijska Opservatorija za ljudska prava. Kako ističe direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, snage režima nalaze se… »