Izvor: RTV arhiva vesti 23.03.2016

Dva brata izvela napade, Lašraui treći napadač

RTV 23.03.2016
BRISEL - Samoubilačke bombaške napade na aerodromu i stanici metroa u Briselu izvela su dva brata, Ibrahim i Halid El Bakraui, izjavio je danas belgijski federalni tužilac Frederk van Leuv, navodeći da je još jedan napadač u bekstvu. Jedan od… »

Vučić sa Bufijeom: Srbija lojalan partner Nemačkoj

RTV 23.03.2016
VIZBADEN, BEOGRAD - Srbija je lojalan partner Nemačkoj, izjavio je danas peremijer Aleksandar Vučić nakon razgovora sa premijerom nemačke pokrajine Hesen Folgerom Bufijeom, primetivši da je činjenica što Bufije ima porodične veze sa Srbijom, dobra… »

LSV: SPS fizički sprečavao predaju liste

RTV 23.03.2016
NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević istakla je da je obezbeđenje Socijalističke partije Srbije (SPS) fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore. Lider Lige Nenad Čanak… »

Objavljen konkurs za direktora EPS-a

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije danas je objavila javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) na period od četiri godine. Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u narednih 30 dana. Uslovi da učešće na konkursu su da kandidat ima… »

Uhapšena osoba koja je pretila redakciji Insajdera

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Policija je uhapsila osobu koja je više puta pretila glavnom i odgovornom uredniku B92 Veranu Matiću, urednici portala Insajder Brankici Stanković i ljudima iz njene produkcije, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša… »

Karadžić: Ne postoji razuman sud koji bi me osudio

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, kojem će u četvrtak, 24. marta, biti izrečena presuda na suđenju za genocid i zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, kaže da ne postoji razuman sud koji bi ga osudio. U intervjuu za… »

Vodostaji u umerenom i većem porastu

RTV 23.03.2016
BEOGRAD, ČAČAK - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na obilne padavine danas i sutra, zbog čega će vodostaji biti u umerenom i većem porastu. 484. RHMZ navodi da će danas, tokom noći i sutra pre podne u većini mesta… »

Žrtve napada u Briselu iz 40 zemalja

RTV 23.03.2016
BRISEL, LIMA - Najmanje 31 osoba je poginula, a 260 ljudi iz 40 zemalja ranjeno je u terorističkim napadima na briselskom aeorodromu i metro stanici, saopštila je danas belgijska ministarska zdravlja Megi de Blok. "Više od 260 osoba iz 40 zemalja je… »

Asadova vojska ušla u Palmiru

RTV 23.03.2016
DAMASK - Sirijska vojska, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, ušla je danas na područje drevnog grada Palmire kako bi odatle proterala trupe Islamske države, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. "Snage režima nalaze se… »

Zaplenjeno 21.000 boksova cigareta

RTV 23.03.2016
ŠID - U zajedničkoj akciji pripadnika Uprave granične policije, Uprave carina i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, na Graničnom prelazu Šid, u šleperu sa poluprikolicom marke "reno", otkriveno je i zaplenjeno 21.193. boksa cigareta "marbl… »