Izvor: SEEbiz arhiva vesti 23.03.2016

Objavljen konkurs za direktora Elektroprivrede Srbije

SEEbiz 23.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije danas je objavila javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) na period od četiri godine. Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u narednih 30 dana. Uslovi da učešće na konkursu su da kandidat ima… »

Selaković: Pritužbe Hrvatske političke, a ne pravne

SEEbiz 23.03.2016
BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da su pritužbe koje stižu iz Hrvatske, a koje bi mogle odložiti otvaranje poglavlja 23 i 24, više političke nego pravne i da ih treba rešavati u bilateralnim odnosima. Selaković je… »

Antić: Srbijagas neće kočiti otvaranje poglavlja

SEEbiz 23.03.2016
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da će restrukturiranje Srbijagasa biti završeno do 1. jula, kao i da Energetska zajednica ne može da uspori otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU. Antić pojašnjava da su jedine dve… »

SAD izveo zračni udar na jemenski kamp za obuku al Kaide, deseci mrtvih

SEEbiz 23.03.2016
NEW YORK - Američka vojska izvela je zračni udar u planinama Jemena na kamp za obuku koji vodi al Kaida na Arapskom poluotoku, ubivši pritom desetke njezinih boraca, objavio je u utorak Pentagon. "Ovaj udar je udarac al Kaidi na Arapskom poluotoku kao… »

Beogradska berza: NIS najjači od početka godine

SEEbiz 23.03.2016
BEOGRAD - Domaće tržište akcija danas je registrovalo lagani rast vrednosti, a trgovanje je obeležila činjenica da se Naftna industrija Srbije (NIIS) konačno našla na pozitivnoj teritoriji u tekućoj godini. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,2… »

AIK banka: Neto dobit u 2015. skočila 87,8%

SEEbiz 23.03.2016
BEOGRAD - AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke. Dobit banke u… »

Wall Street: Indeksi u minusu, turistički sektor najveći gubitnik

SEEbiz 23.03.2016
NEW YORK - Od 10 sektora S&P 500 indeksa, jučer ih je sedam izgubilo na vrijednosti, dok je najviše porastao, 0,9 posto, zdravstveni sektor. S druge strane, najviše su pale cijene dionica kompanija povezanih s turizmom. Dow Jones indeks tog sektora… »

Mađarska središnja banka prvi puta spustila kamatnu stopu u negativno područje

SEEbiz 23.03.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarska središnja banka prvi je puta u povijesti spustila jednu od kamatnih stopa u negativno područje u kontekstu drastično slabijih prognoza inflacije. Kamatna stopa za prekonoćne depozite komercijalnih banaka pri središnjoj banci… »

Prihodi Nikea ispod očekivanja analitičara

SEEbiz 23.03.2016
NEW YORK - Nike je u proteklom tromjesečju ostvario čistu dobit od 950 milijuna dolara, 20 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, no zbog visokog tečaja dolara, prihodi najvećeg svjetskog proizvođača sportske opreme porasli su manje nego što… »

Agrokor prodaje Mercatorove trgovačke centre

SEEbiz 23.03.2016
LJUBLJANA - Mercator, najveći slovenski trgovački lanac koji je od 2014. u vlasništvu hrvatskog Agrokora, u sljedećim će mjesecima vrlo vjerojatno prodati više važnih trgovačkih centara. Radi se o tzv. projektu monetizacije u okviru kojeg će… »