Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 23.03.2016

Belgijski mediji: Drugi atentator iz Brisela učestvovao i u pokolju u Parizu

Večernje novosti 23.03.2016
Belgijski mediji javljaju da je drugi atentator koji se razneo eksplozivom na briselskom aerodromu Nažil Lahraui, takođe učesnik u novembarskim pokoljima civila u Parizu i saradnik Salaha Abdeslama. Belgijski državni tužilac Frederik van Lev… »

Vučić u Hesenu: Očekujemo još više investitora

Večernje novosti 23.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom nemačke savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom. KOMPANIJE iz nemačke pokrajine Hesen, poput "Štade", "Frezenijusa", "Mesera" i "Norme" već rade u Srbiji. Nadamo se da će ubuduće biti još više… »

IZBORI 2016. Tukli se za trojku

Večernje novosti 23.03.2016
Početak kampanje u Vojvodini obeležen incidentom na ulazu u Skupštinu. Čanak hoće da povuče listu, zbog "batinaša". SPS: Bili smo brži. JEDVA da je proteklo 15 časova od kada je Ištvan Pastor raspisao pokrajinske izbore i pozvao na fer kampanju… »

Objavljen konkurs za direktora EPS-a

Večernje novosti 23.03.2016
Vlada Srbije danas je objavila javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) na period od četiri godine, a rok za podnošenje prijava je 30 dana. Vlada Srbije danas je objavila javni konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS)… »

Uhapšena osoba koja je pretila redakciji Insajdera

Večernje novosti 23.03.2016
Policija je uhapsila D. A. (1974) iz Bršca pod sumnjom da je više puta pretio uredniku B92 Veranu Matiću, urednici portala Insajder Brankici Stanković i ljudima iz njene produkcije, saopštava ministar Nebojša Stefanović. Policija je uhapsila osobu… »

Radovan Karadžić: Srebrenicu ne mogu negirati, ali je preuveličana

Večernje novosti 23.03.2016
Bivši predsednik RS Radovan Karadžić je izjavio da ne poriče navode o Srebrenici, ali da se protivi "obimu i pozadini onoga što se desilo". Niko neće profitirati od preuveličavanja vezanih za Srebrenicu. Bivši predsednik Republike Srpske Radovan… »

Batrovci: Zaplenjeno 15 kilograma marihuane

Večernje novosti 23.03.2016
Na graničnom prelazu Batrovci, u šupljini između tapacirunga i kabine kombija nemačkih registarskih oznaka, policija je pronašla 30 paketa sa ukupno 15 kg marihuane. Priveden nemački državljanin. Policija je na graničnom prelazu Batrovci zaplenila… »

Brisel: Prva identifikovana žrtva - Adelmu Tapia Ruiz ubile bombe, bliznakinje (4) preživele

Večernje novosti 23.03.2016
Adelma Tapia Ruiz prva je identifikovana žrtva bombaških napada na aerodromu u Briselu, a njen suprug i ćerke bliznakinje su izbegli smrt jer su neposredno pre eksplozije otišli iz tog dela zgrade. Peruanka Adelma Tapia Ruiz prva je identifikovana… »

Snage sirijskog režima ušle u drevni grad Palmiru

Večernje novosti 23.03.2016
Sirijska vojska, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, ušla je danas na područje drevnog grada Palmire kako bi odatle proterala trupe Islamske države. Sirijska vojska, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, ušla je danas na područje drevnog grada… »

PANIKA U FRANCUSKOJ: Završena evakuacija aerodroma u Tuluzu, putnici se vraćaju u zgradu

Večernje novosti 23.03.2016
Aerodrom u južnom delu Francuske u Tuluzu, evakuisan je ovog jutra iz bezbednosnih razloga, javljaju mediji. Nešto kasnije putnici su počeli da se vraćaju u zgradu aerodroma. Aerodromu u Tuluzu, u južnom delu Francuske, jutros je bio evakuisan iz… »