Politika arhiva vesti 23.03.2016

Čanak: Ako se ne otkriju počinioci povlačimo se sa izbora

Dnevnik 23.03.2016
Istog dana kada je predsednik Skupštine APV, Ištvan Pastor raspisao pokrajinske izbore, dogodio se i prvi veći incident i to već pri predaji lista kandidata. za poslanike. Naime, sinoć oko 3 sata nakon ponoći ispred ulaza u zgradu Skupštine APV… »

SPS: Nije bilo incidenata, samo viška političke strasti

Radio 021 23.03.2016
Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) tvrdi da prošle noći, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, nije došlo do incidenata, ocenivši da je bilo "samo viška političke strasti". SPS je u saopštenju naveo da su se… »

Bog nas pogledao: Putin konačno u Jagodini!

Vesti online 23.03.2016
Posle mnogo najavljivanja i pisanja, u Muzej voštanih figura u Jagodini u sredu je konačno "ušetala" i voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Voštana figura Putina, nosioca najviših odlikovanja države Srbije i Srpske… »

Pet izgubljenih izuma Nikole Tesle koji bi promenili svet

Pravda 23.03.2016
Smisao pronalazača i revolucionarnih izuma oduvek je bio da promeni budućnost ljudskog društva. Ipak, to nikada nije odgovaralo svima, naročito ne svim moćnicima od kojih su neki ulagali velike napore i sredstva da spreče promenu koja bi mogla da… »

Demokratska stranka predala listu za pokrajinske izbore

Dnevnik 23.03.2016
Demokratska stranka rano jutros je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predala potpise za pokrajinsku izbornu listu koja nosi naziv "Za Vojvodinu rada i znanja".Prvi na listi koalicije okupljene. oko Demokratske stranke i kandidat te koalicije za pokrajinskog… »

Stefanović: SNS danas počinje predizbornu kampanju

Press 23.03.2016
Srpska napredna stranka danas počinje predizbornu kampanju, mesec dana pre izbora, izjavio je danas potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović. Foto:Tanjug Stefanović je na Pinku rekao da će danas biti promovisan predizborni spot čime će, naveo… »

Jovanović: Vojvodina mora drugačije

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka zajedno nastupaju na pokrajinskim izborima, da bi reogranizovale državu, promenili Ustav i omogućili Vojvodini sva prava i obaveza koja su garant pune autonomije u okviru Srbije… »

Mustafa: ZSO će biti uspostavljena

RTV 23.03.2016
PRIŠTINA - Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da će statut Zajednice srpskih opština (ZSO) biti izrađen i da će služiti kao osnova za uspostavljanje tog mehanizma, prenosi danas prištinski list "Epoka e Re". Mustafa je, u intervjuu Radiju… »

Zukorlić: Povezivanje islama i terorizma otežava rešenje problema

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Povezivanje islama i terorizma otežava rešavanje tog problema i pomaže onima koji regrutuju teroriste, izjavio je danas bivši muftija Muamer Zukorlić povodom poslednjih terorističkih napada u Briselu u kojima je poginulo najmanje 31… »

Novosađanka istovremeno na opozicionoj i na listi koja podržava vlast

Radio 021 23.03.2016
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije, uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast, i na drugoj, opozicionoj listi. Naime, ona je kandidatkinja za poslanicu u republičkom parlamentu na listi "Složno za Srbiju - Narodni… »