Politika arhiva vesti 23.03.2016

LSV: Pronađite batinaše ili za 24h povlačimo listu

B92 23.03.2016
Novi Sad -- Lider LSV Nenad Čanak rekao je da će LSV povući listu za pokrajinske izbore ukoliko za 24h ne budu pronađeni batinaši koji su pokušali da spreče predaju liste. Incident na koji je ukazao Čanak desio se oko tri sata, kada su aktivisti… »

Čanak Optužuje Sps: LSV povlači listu ukoliko batinaši ne budu otkriveni

Kurir 23.03.2016
Predložiću da Predsedništvo stranke donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer posle ovoga izbori nemaju smisla, nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša, rekao je Čanak. NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata… »

Dačić uz voštanog Putina: Da je on bio 1999...

B92 23.03.2016
Jagodina -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da bi Kosovo već bilo primljeno u UN da nije Rusije – „čvrstog političkog partnera Srbije poslednjih decenija“. "Da je predsednik Rusije bio Vladimir Putin, kada su Srbiji uvodili… »

Uoči presude Karadžiću: U Srbiji niko o žrtvama

Slobodna Evropa 23.03.2016
Presudu Haškog tribunala Radovanu Karadžiću zvaničnici u Srbiji dočekuju slično kao i u ranijim slučajevima. Pravda za žrtve skoro da se ne pominje, kao ni zločini, već se razmatra bilans presuda u odnosu na pripadnike pojedinih naroda. Nikola… »

FOTO: Socijalisti izgurali ligaše zbog broja 3 na pokrajinskoj listi

Radio 021 23.03.2016
Srpska napredna stranka, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine noćas su predali liste za pokrajinske izbore, a na vratima Skupštine Vojvodine došlo je do guranja između socijalista i ligaša. Prvi su… »

Stefanović: SNS danas počinje predizbornu kampanju

Slobodna Evropa 23.03.2016
Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da danas počinje predizborna kampanja koalicije "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje" za predstojeće izbore koji su zakazani za 24. april. "Ne bih rekao da kasnimo. Danas… »

Jovanović : Koalicija LDP i SDS zajedno na pokrajinskim izborima

Novi magazin 23.03.2016
"LDP i SDS zajedno će nastupiti na pokrajinskim izborima u Vojvodini, zato što želimo da konačno uradimo sve kako bismo reorganizovali našu državu na realnim osnovama koje prate život, a to podrazumeva promenu Ustava i omogućavanja Vojvodini svih… »

Mustafa: ZSO će biti uspostavljena

Vesti online 23.03.2016
Premijer takozvanog Kosova Isa Mustafa izjavio je da će statut Zajednice srpskih opština (ZSO) biti izrađen i da će služiti kao osnova za uspostavljanje tog mehanizma. Mustafa je, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, rekao da će ZSO biti… »

Zukorlić: Povezivanje islama i terorizma otežava rešenje problema

RTV 23.03.2016
BEOGRAD - Povezivanje islama i terorizma otežava rešavanje tog problema i pomaže onima koji regrutuju teroriste, izjavio je danas bivši muftija Muamer Zukorlić povodom poslednjih terorističkih napada u Briselu u kojima je poginulo najmanje 31… »

Izborni Fenomen: Novosađanka kandidat i vlasti i opozicije

Blic 23.03.2016
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast i na drugoj opozicionoj. Ona je, naime, kandidat za poslanika republičke skupštine na listi "Složno za Srbiju - Narodni savez -… »