Arhiva vesti » četvrtak 24. mart 2016

Karadžiću 40 godina, kriv za genocid u Srebrenici

Vesti online 24.03.2016
Haški tribunal izrekao presudu Radovanu Karadžiću za zločine u BiH - 40 godina zatvora, ocenivši da je odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva. Kako je naveo sud, bivši predsednik RS snosi individualnu odgovornost za zločine protiv čovečnosti, ubistva i kršenje zakona i... »

Nikolić položio venac na Spomenik vojnicima Gardijske brigade

Blic 24.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su sva mesta stradanja tokom NATO bombardovanja, a najviše Kliničko-bolnički centar (KBC) "Dragiša Mišović" u Beogradu, sramota jedne civilizacije na kraju 20. veka. Nakon što je položio venac na Spomenik pripadnicima Vojske Jugoslavije... »

"Nije nemoguće da Karadžić nekad izađe na slobodu"

B92 24.03.2016
B92: "Nije nemoguće da Karadžić nekad izađe na slobodu"
Beograd -- Presuda Radovanu Karadžiću je očekivana, podići će ton i atmosferu u regionu, ali neće izazvati neke ozbiljne posledice. To je gostujući u Kažiprstu rekao novinar Vremena Dejan Anastasijević, govoreći o presudi Haškog tribunala kojom je prvi predsednik Republike Srpske,... »

Tužioci: Veza između napada u Briselu i Parizu

Al Jazeera 24.03.2016
Navodno je još jedna osoba učestvovala u napadu na stanicu metroa u Briselu te postoji mogućnost da je na slobodi. Belgijski tužioci saopćili su da je bombaš-samoubica, čija je meta bio briselski metro, iznajmljivao kuću koju je koristio kao sklonište za terorite iz Pariza i da je policija... »

Preminuo Johan Krojf

RTS 24.03.2016
RTS: Preminuo Johan Krojf
Johan Krojf, legendarni holandski fudbaler i trener, preminuo je u četvrtak u 69. godini. Nekadašnjem igraču Ajaksa i Barselone u oktobru je dijagnostikovan rak pluća. Mnogo detaljnije o karijeri, životu i opštem uticaju Johana Krojfa na fudbal, ali i živote navijača u Holandiji, Kataloniji... »

Florens Artman uhapšena u Hagu

Novi magazin 24.03.2016
Artmanova je u Hag došla da prati taj događaj, a uhapšena je jer je protiv nje podignuta optužnica koja je tereti za nepoštovanje suda. Artmanova je, naime, objavila podataka iz tajnih odluka Žalbenog veća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević. Ona je, po optužnici, tajne podatke... »

Dodik za "Fajnenšl tajms": Haški tribunal je isključivo politička institucija

Blic 24.03.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za ugledni list "Fajnenšl tajms" da Haški tribunal nije pravna institucija, već isključivo politička. Uoči izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, Dodik je rekao da odluke Haškog tribunala nisu doprinele... »

Grabar-Kitarović: Presuda Karadžiću poruka da zločini neće proći nekažnjeno

Blic 24.03.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas da haška presuda bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora šalje poruku da zločini protiv čovečnosti neće proći nekažnjeno. "Iako je reč o prvostepenoj presudi, ovime je međunarodna zajednica... »

Miting SRS u Beogradu, zapaljene baklje FOTO/VIDEO

B92 24.03.2016
B92: Miting SRS u Beogradu, zapaljene baklje FOTO/VIDEO
Beograd -- Miting SRS kojim ta partija obeležava godišnjicu NATO bombardovanja, ali i izražava protest protiv vlasti premijera Aleksandra Vučića, održan je u Beogradu. Mitingom se izražava protest i zbog presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Predsednik SRS... »

Beogradska berza: Veliki promet zahvaljujući državnim hartijama

Gde investirati 24.03.2016
Današnji trgovački dan obeležio je veliki promet, zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama. Ukupna realizacija iznosila je 320,1 milion RSD (2,6 miliona EUR), dok je Belex 15 u blagom plusu 0,6% do 609,6 poena. Najprometnija akcija bila je Galenika Fitofarmacija uz realizaciju od... »

©2019 Netmark d.o.o.