Arhiva vesti 24.03.2016

Presuda Radovanu Karadžiću

Vreme 24.03.2016
Osuđen na 40 godina zatvora zbog genocia u Srebrenici, bombarddovanja Sarajeva, uzimanja UN talaca... DOKUMENT: Sažetak presude Radovanu Karadžiću Udruženi zločinački poduhvat za Srebrenicu Udruženi zločinački poduhvat za Sarajevo Odmjeravanje… »

17 GODINA OD POČETKA NATO AGRESIJE Ubijali ste nam decu, ali Srbiju niste ubili

Večernje novosti 24.03.2016
Kod Spomenika poginulima na varvarinskom mostu održana centralna državna komemoracija povodom Dana sećanja na sve žrtve NATO agresije. NOĆ 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i… »

Presuda Karadžiću udarna vest na svetskim medijima

Novi magazin 24.03.2016
​Agencija Asošiejted pres navodi da je suđenje Karadžiću veoma značajno za sud UN i razvoj međunarodnog prava, dodajući da je Karadžić najviši lider bosanskih Srba kojem je suđeno u Hagu. Frans pres je imao sličnu ocenu​ navodeći da je… »

Ista teroristička ćelija ID napala i Brisel i Pariz

Blic 24.03.2016
Glavni akteri masakra u Briselu pripadaju istoj terorističkoj ćeliji Islamske države (ID), koja je prošle godine izvela napad u Parizu. Kako prenosi američka televizija Si-En-En, Nadžim Lahraui, koji je učestvovao u bombaškim napadima u Parizu i… »

Emotivan oproštaj od Krojfa: Svi su aplaudirali!

Mondo 24.03.2016
Navijači, igrači, treneri i sudije, ili bolje rečeno svi prisutni na prijateljskom meču Fejenorda i Sparte iz Roterdama, aplauzom u 14. minutu oprostili su se od Johana Krojfa. Foto: YouTube/Printscreen Fudbalski svet je u četvrtak uzdrmala vest da… »

Florens Artman uhapšena u Hagu

N1 Info 24.03.2016
Bivša portparolka glavne tužiteljke Haškog tribunala Florens Artman uhapšena je i uvedena u zgradu suda u Hagu kada je došla da prati izricanje presude Radovanu Karadžiću, potvrdio je Haški sud. Ona je uhapšena zbog nepoštovanja suda. Pre… »

Popović: Drakonska kazna, Hag protiv Srba

B92 24.03.2016
Beograd -- Predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da je presuda Radovanu Karadžiću drakonska i da pokazuje da Haški tribunal nije nepristrasan međunarodni sud. Kako kaže, Hag je protiv srpskog naroda. "Haški sud vodi politiku protiv Srbije i samo… »

NA PALAMA MIRNO: Karadžić nevin, ali očekuju da bude osuđen

Blic 24.03.2016
Na Palama gde živi porodica Radovana Karadžića atmosfera je uobičajena kao i svakog dana. Predsedništvo SDS u 13 časova ima sednicu, a vrh partije će pratiti izricanje presude. Ulice su gotovo puste, a prolaznici koje su reporteri "Blica" sreli… »

ZAVRŠEN MITING RADIKALA: Šešelj: Srbija da traži ukidanje Haga i povratak osuđenih

Večernje novosti 24.03.2016
Miting Srpske radikalne stranke, kojim je ta partija obeležila godišnjicu NATO bombardovanja, ali i izrazila protest protiv aktuelne vlasti, kao i zbog presude Radovanu Karadžiću održan je u četvrtak u Beogradu. Miting Srpske radikalne stranke… »

Osveštano spomen obeležje ''Herojima otadžbine''

RT Kragujevac 24.03.2016
Episkop šumadijski, Jovan, danas je osveštao spomen obeležje ''Herojima otadžbine'', koji se nalazi u krugu kasarne Milan Blagojević. Služen je i pomen pripadnicima Vojske, koji su poginuli tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Dan sećanja na sve… »