Arhiva vesti » petak 25. mart 2016

Videopriča: Ratni zločini Radovana Karadžića

Al Jazeera 25.03.2016
Uznemirujući videosnimci prikazuju zločine za koje je osuđen Radovan Karadžić u prvostepenom postupku. Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju osudio je bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina za genocid u Srebrenici i... »

Marko Mišković osuđen na tri i po godine zatvora

Radio 021 25.03.2016
Marko Mišković osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, prvostepenom presudom, na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza. On je oslobođen optužbi za oštećenje putarskih preduzeća. Istom prvostepenom presudom Specijalni sud je odredio da sin vlasnika Delta holdinga plati i novčanu... »

Cedevita demolirala Fenerbahče u Zagrebu

B92 25.03.2016
B92: Cedevita demolirala Fenerbahče u Zagrebu
Ekipa Cedevite napravila je veliko iznenađenje u 12. kolu grupe E Top 16 faze Evrolige, pošto je deklasirala jednog od favorita za titulu Fenerbahče – 89:59. Iako je ekipa Željka Obradovića još pre mesec dana obezbedila prolaz među osam najboljih timova Evrope, a nešto kasnije i osigurala... »

VIDEO: Uhapšeni terorista držao ženu i dete kao taoce

Radio 021 25.03.2016
U velikoj policijskoj operaciji u briselskom kvartu Šarbek ranjena je i uhapšena osoba koja je kod sebe imala eksplozivne supstance, javila je belgijska televizija RTBF. Terorista koji je upucan u nogu i uhapšen prilikom današnje velike policijske operacije, držao je pre hapšenja kao taoce... »

Preminula devojka na koju je pucao ubica iz Mola

Blic 25.03.2016
Jelena Stojkov (29) iz Bečeja, na koju je u nedelju uveče pucao nevenčani suprug Bane Jovanović Safet, preminula je sinoć od posledica ranjavanja. Ubica iz Mola, koji je iste večeri ubio prijatelja Matiju Petrovića, pre toga pucao je nevečnanoj supruzi u usta u iznajmljenoj kući u kojoj je... »

Sprečen teroristički napad u Francuskoj

Politika 25.03.2016
PARIZ – Francuski državljanin osumnjičen da je pripadao militantnoj mreži koja je planirala novi napad u Francuskoj uhapšen je večeras, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev. Ovo hapšenje je pomoglo i „da se spreči zavera u Francuskoj koja je u odmakloj... »

Bajatović: Srbijagas ne kasni u sprovodjenju dogovora koje ima sa MMF-om

Beta 25.03.2016
Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da to preduzeće ne kasni sa programima koji su dogovoreni sa Medjunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom, Energetskom zajednicom i Evropskom komisijom. On je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma o naučno tehničkoj... »

Sirijska vojska na 500 metara od aerodroma u Palmiri

Dnevnik 25.03.2016
DAMASK: Sirijska vojska je zauzela put koji spaja Palmiru i Deir ez- Zoir i nalazi se na 500 metara od aerodroma u Palmiri, grada pod kontrolom Islamske države, prenosi TAS.Foto AP/ Arhiva. Prethodno je Sirijska vojska oslobodila drevni Kalat."Možemo da potvrdimo da je Kalat Fahr ad-Din al-Mani... »

Potvrđeno: SAD ubile Imama, drugog čoveka ID

B92 25.03.2016
B92: Potvrđeno: SAD ubile Imama, drugog čoveka ID
Snage koalicije predvođene SAD ubile su zamenika lidera takozvane Islamske države Hadži Imama, potvrdio je navode medija američki ministar odbrane Eš Karter. On je rekao da je ove nedelje ubijeno nekoliko glavnih vođa ID, uključujući i nezvaničnog ministra finansija te terorističke... »

Vučić: Tamo gde ima crkve, a nema srpske države, naš narod opstaje zbog SPC

Blic 25.03.2016
Odnosi države i Srpske pravoslavne crkve dobri su, složili su se danas premijer Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej. Vučić je nakon razgovora u Patrijaršiji novinarima izjavio da ti odnosi nisu samo korektni, već dobri, ali da su isto tako dobri odnosi s drugim verskim zajednicama. Ipak,... »

©2019 Netmark d.o.o.