Balkan arhiva vesti 26.03.2016

Sektaši Okupirali Danilovgrad: Policija opkolila hotel i pohapsila članove japanske sekte

Kurir 26.03.2016
Više od 55 stranih državljana, pripadnika sekte "Aum šinrikjo" (Vrhovna istina sudnjeg dana), uhapšeno je u dva hotela u Podgorici i Danilovgradu, ali su posle saslušanja pušteni na slobodu, javili su crnogorski mediji. Ova sekta odgovorna je za… »

Florens Artman: Smeštena sam u Sheveningenu zajedno sa ratnim zločincima pod strogim nadzorom (VIDEO)

Večernje novosti 26.03.2016
Francuska novinarka i bivša portparolka tužilaštva Haškog tribunala Florens Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči početka izricanja presude Radovanu Karadžiću, oglasila se putem „Fejsbuka“. Francuska novinarka i bivša portparolka… »

Nesreća U Bosni: Jedan deminer poginuo, dvojica povređena

Kurir 26.03.2016
Prilikom deminiranja terena u mestu Hajvazi na području Osmaka kod Kalesije, jutros je stradao jedan deminer, dok su dve osobe ranjene, potvrdila je Aleksandra Simojlović, portparolka Centra javne bezbednosti Bijeljina. Prema njenim rečima, poginuo je… »

Obeležena godišnjica stradanja Srba u Sijekovcu

RTS 26.03.2016
U crkvi u Sijekovcu kod Broda obeleženo 24 godine od stradanja srpskih civila koje su na današnji dan 1992. godine ubili pripadnici regularne vojske Hrvatske. Pomen sijekovačkim žrtvama služio je vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a liturgiji su… »

Potraga makedonske policije za teroristima

Alo 26.03.2016
Makedonska policija izvela je akciju uz granicu sa Kosovom odakle je, navodno, ušla naoružana grupa koja se dovodi u vezu sa prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu, ali zvaničnih informacija o tome još nema, javili su skopski mediji… »

U centar Tabanovce vratilo se 237 migranata

RTS 26.03.2016
Ukupno 237 migranata iz Sirije i Iraka, koji su skoro tri nedelje bili na ničijoj zemlji između Makedonije i Srbije, vratilo se u makedonski tranzitni prihvatni centar u Tabanovcima. Koordinator tranzitnog centra Goran Stojanovski dodao je da je u… »

Standard: Srebrenica nije bila genocid

RTS 26.03.2016
Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik "Standard" povodom presude izrečene nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću. List Standard naglašava da presuda Karadžiću nije nikakvo iznenađenje… »

Mladi Beograđani protiv veličanja ratnih zločinaca

Al Jazeera 26.03.2016
Grupa mladih poručila da ne dozvoljava rehabilitaciju ratnih zločinaca i nazivanje ratnih zločinaca herojima. Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret Moja inicijativa organizirali su protestnu šetnju u Beogradu, kojom su željeli da podsjete na… »

Grčka, uhapššeni falsifikatori dokumenata za azilante

RTS 26.03.2016
Šest osoba je uhapšeno u operaciji protiv bande koja je falsifikovala dokumente za tražioce azila na grčkom ostrvu Kos, saopštili su zvaničnici. Policija je, takođe, zaplenila kompjutere, kamere i veliki broj lažnih dokumenata, kao i mobilne… »

HEROINA: Ušla u vozilo koje je visilo iznad provalije nad Drinom da bi pomogla ljudima

Večernje novosti 26.03.2016
Hrabroj medicinskoj sestri Lepi Gogić ovih dana priznanje odala i višegradska policija. Ušla u vozilo koje je visilo iznad provalije nad Drinom da bi pomogla dvojici mladića. U Domu zdravlja u Višegradu imaju mnogo razloga da budu ponosni na svoje… »