Balkan arhiva vesti 26.03.2016

Članovi japanske sekte privođeni u Crnoj Gori

N1 Info 26.03.2016
Više od 50 stranih državljana uhapšeno je juče u Podgorici i Danilovgradu, ali su pušteni na slobodu nakon saslušanja u svojstvu građanina. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, uhapšeni pripadaju sekti Aum šinrikjo koja je odgovorna za… »

Florens Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

Mondo 26.03.2016
Bivša portparolka Haškog tribunala Florens Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN. Foto: printscreen/youtube Ona je na Facebooku… »

BiH: Jedan deminer poginuo, dvojica povređena

RTV 26.03.2016
SARAJEVO - Jedan deminer je poginuo, a dvojica su povređena jutros u mestu Hajvazi, opština Osmaci u Bosni i Hercegovini. Nesreća se dogodila jutros u 9:30 usled aktiviranja mine, prenosi Klix.ba. Ekipe su na terenu i policija obavlja uviđaj. Reč je… »

Sećanje: Obeležena godišnjica stradanja Srba u Sijekovcu

Kurir 26.03.2016
U crkvi u Sijekovcu kod Broda danas se obeležava 24 godine od stradanja srpskih civila koje su na današnji dan 1992. godine ubili pripadnici regularne vojske Hrvatske. Pomen sijekovačkim žrtvama služio je vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a… »

Potraga makedonske policije za teroristima

Alo 26.03.2016
Makedonska policija izvela je akciju uz granicu sa Kosovom odakle je, navodno, ušla naoružana grupa koja se dovodi u vezu sa prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu, ali zvaničnih informacija o tome još nema, javili su skopski mediji… »

U centar Tabanovce vratilo se 237 migranata

RTS 26.03.2016
Ukupno 237 migranata iz Sirije i Iraka, koji su skoro tri nedelje bili na ničijoj zemlji između Makedonije i Srbije, vratilo se u makedonski tranzitni prihvatni centar u Tabanovcima. Koordinator tranzitnog centra Goran Stojanovski dodao je da je u… »

Standard: Srebrenica nije bila genocid

Studio B 26.03.2016
Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik "Standard" povodom presude izrečene nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću. List Standard naglašava da presuda Karadžiću nije nikakvo iznenađenje… »

Šetnja protiv rehabilitacije haških osuđenika

N1 Info 26.03.2016
Članovi "Inicijative mladih za ljudska prava" i pokreta "Moja incijativa" organizovali su šetnju od centra Beograda do lokacije u Batajnici, na kojoj je 2001. pronađena masovna grobnica sa telima kosovskih Albanaca, kako bi iskazali protivljene… »

Grčka, uhapššeni falsifikatori dokumenata za azilante

RTS 26.03.2016
Šest osoba je uhapšeno u operaciji protiv bande koja je falsifikovala dokumente za tražioce azila na grčkom ostrvu Kos, saopštili su zvaničnici. Policija je, takođe, zaplenila kompjutere, kamere i veliki broj lažnih dokumenata, kao i mobilne… »

HEROINA: Ušla u vozilo koje je visilo iznad provalije nad Drinom da bi pomogla ljudima

Večernje novosti 26.03.2016
Hrabroj medicinskoj sestri Lepi Gogić ovih dana priznanje odala i višegradska policija. Ušla u vozilo koje je visilo iznad provalije nad Drinom da bi pomogla dvojici mladića. U Domu zdravlja u Višegradu imaju mnogo razloga da budu ponosni na svoje… »