Društvo arhiva vesti 26.03.2016

Ne zaboravite da pomerite kazaljke: Noćas počinje letnje računanje vremena!

24 Sata 26.03.2016
Letnje računanje vremena počeće u noći između subote i nedelje, kada časovnike u 2.00 treba pomeriti na 3.00. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru. U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983… »

AMSS: Putevi u Srbiji prohodni

Novi magazin 26.03.2016
AMSS navodi da vikend po pravilu donosi pojačan intenzitet saobraćaja, kako na putevima tako i na naplatim rampama i graničnim prelazima. Saobraćaj je zbog izlivanja vode obustavljen na državnom putu na deonici Ljubovija – Mali Zvornik, u blizini… »

Jutro hladno, dan oblačan, popodne kiša, do 13°C

B92 26.03.2016
Beograd -- U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde slab mraz, a u toku dana promenljivo oblačno, posle podne i noću ponegde kratkotrajna kiša, na planinama sneg. Vetar će biti slab i umeren, pre podne južni i jugoistočni, posle podne severozapadni… »

Hočevar pozvao hrišćane na dijalog

Blic 26.03.2016
Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je sve hrišćane na dijalog jer je, kako smatra, to jedini put za pomirenje, razumevanje i zajedničko prevazilaženje svih problema. Hočevar je u izjavi za Tanjug rekao da na Balkanu treba unaprediti… »

Hočevar predvodio misu na Veliku subotu

Politika 26.03.2016
Katolički vernici obeležili su Veliku subotu, a tim povodom beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predovdio je misu u crkvi Krista Kralja u Beogradu. Hočevar je u Uskršnjoj poslanici poručio da Vaskrs pita sve „očeve” Balkana zašto se i dalje… »

Održan protest udruženja Ulice za bicikliste

B92 26.03.2016
Udruženje Ulice za bicikliste večeras je ispred Skupštine grada Beograda završilo protesnu vožnju. Protestna vožnja je bila organizovana zbog toga što je i posle tri godine zatvorena pešačko-biciklistička staza na uzvodnoj strani Brankovog… »

Obradović: Referendum za budućnost Srbije

RTV 26.03.2016
ČAČAK - Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je večeras na tribini u Čačku da su predstojeći republički i lokalni izbori veliki referendum za budućnost Srbije i Čačka, od koga zavisi da li će i dalje ostati ista vlast koja je, kako je… »

Istraživanje: Žene religioznije od muškaraca

Blic 26.03.2016
Žene su po pravilu religioznije od muškaraca, posebno kod hrišćana, pokazuje najnovije istraživanje koje je sproveo "Pju Riserč Centar". Iako muškarci dominiraju kada je reč o osnivačima religija (Abraham, Mojsije, Isus, Muhamed, Buda)… »

Izbore će pratiti posmatrači OEBS-a

Blic 26.03.2016
Republička izborna komisija dala je ovlašćenje OEBS-u da njihovi posmatrači prate predstojeće izbore u Srbiji 24. aprila. Sednice RIK-a pratiće dva posmatrača, a biračke odbore 19 posmatrača OEBS-a. Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je na… »

Noćas počinje letnje računanje vremena

Novi magazin 26.03.2016
Na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u ovoj godini počinje poslednje nedelje marta, tako što se vreme u 2:00 sata noću pomera za jedan sat unapred i računa kao 3:00 sata.… »