Ekonomija arhiva vesti 26.03.2016

"Samo Srbija ne rešava problem kredita u CHF"

B92 26.03.2016
Beograd -- Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva organizovalo je ispred Vlade protest zbog toga što do sada nije rešen problem korisnika kredita u švajcarskim francima. Predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović rekao je da su isti… »

Sezonski posao: Putujete po svetu i pijete pivo

B92 26.03.2016
Jedan od najinteresantnijih sezonskih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje piva. Za muški pol sigurno, verovatno i za poneku ženu, jedan od najboljih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje velikih… »

Avion stiže u maju, rezultati pod revizijom KPMG

B92 26.03.2016
Beograd -- Er Srbija će u maju dobiti prvi široko-trupni avion erbas A330 sa 254 mesta, koji će se koristiti na letovima do SAD, najavio je direktor Er Srbije Dane Kondić. Flota srpskog avio-prevoznika će se uvećati u junu i avionom bombardier… »

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Gde investirati 26.03.2016
Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro obavešteni izvor blizak poslovodstvu te kompanije. On je… »

Svjetska tržišta: Energetski i rudarski sektor krivi za pad indeksa

SEEbiz 26.03.2016
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale, nakon pet tjedana neprestanog rasta, što je ponajviše posljedica pritiska na energetski i rudarski sektor zbog pada cijena sirovina. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones… »

Papa na uskršnjem bdenju

B92 26.03.2016
Poglavar Rimokatoličke crkva Franja završava sumornu nedelju u Evropi uskršnjem bdenjem s porukom nade. Papa je večeras tiho ušao u zamračenu Crkvu Svetog Petra s jednom upaljenom svećom na početku bdenja. Reflektori su se upalili kad je Franja… »

Britanske kompanije podbacile, malo direktorki

B92 26.03.2016
London -- Skoro dve trećine od 350 najvećih britanskih kompanija kotiranih na berzi nije uspelo da ostvari ciljano uključivanja 25 odsto žena u upravne odbore. Četiri petine tih kompanija ima dve ili manje žena u svojim odborima, prema rezultatima… »

Miodrag Kostić kupio i šećeranu Te-To u Senti

Nova ekonomija 26.03.2016
Vlasnik kompanije Sunoko Miodrag Kostić kupio je šećeranu Te-To u Senti i tako uvećao udeo na tržištu šećera u Srbiji. Do sada je imao oko polovine slatkog tržišnog kolača, a kupovinom oko 20 odsto akcija senćanske šećerane postao je, po… »

Javni izvršitelji: Povećana finansijska disciplina

Beta 26.03.2016
Zahvaljujući radu javnih izvršitelja povećana je finansijska disciplina u komunalnim potraživanjima a u budžet Srbije, samo po osnovu poreza na dodatnu vrednost uplaćeno je 4,5 milijarde dinara, rečeno je danas na savetovanju javnih izvršitelja na… »

Simpo: Novi poslovi fabrike

Večernje novosti 25.03.2016
Kompanija Simpo saopštila je da su u 2016. godini ugovoreni poslovi opremanja hotela u Crnoj Gori i Hrvatskoj u iznosu od 5,2 miliona evra. Kompanija Simpo saopštila je danas da su u 2016. godini ugovoreni poslovi opremanja hotela u Crnoj Gori i… »