Ekonomija arhiva vesti 26.03.2016

"Samo Srbija ne rešava problem kredita u CHF"

B92 26.03.2016
Beograd -- Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva organizovalo je ispred Vlade protest zbog toga što do sada nije rešen problem korisnika kredita u švajcarskim francima. Predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović rekao je da su isti… »

PONUDA: Putujete po svetu, pijete pivo i još vas plate za to

Nova ekonomija 26.03.2016
Jedan od najinteresantnijih sezonskih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje piva. Za muški pol sigurno, verovatno i za poneku ženu, jedan od najboljih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje velikih… »

Letovi Za Ameriku: Er Srbija u maju dobija prvi široko-trupni erbas A330

Blic 26.03.2016
Er Srbija će u maju dobiti prvi široko-trupni avion erbas A330 sa 254 mesta, koji će se koristiti na direktnim letovima do SAD, najavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Flota srpskog avioprevoznika će se uvećati u junu i avionom… »

Saznajemo: Srbija pregovara s Briselom o prodaji Železare

Blic 25.03.2016
Evropska komisija odlučiće u prvoj polovini aprila da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Kinezima, saznaje „Blic”. Odluka o tome da li će kineska kompanija HBIS dobiti zeleno svetlo da privatizuje Smederevsku železaru pašće nakon… »

Svjetska tržišta: Energetski i rudarski sektor krivi za pad indeksa

SEEbiz 26.03.2016
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale, nakon pet tjedana neprestanog rasta, što je ponajviše posljedica pritiska na energetski i rudarski sektor zbog pada cijena sirovina. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones… »

Papa na uskršnjem bdenju

B92 26.03.2016
Poglavar Rimokatoličke crkva Franja završava sumornu nedelju u Evropi uskršnjem bdenjem s porukom nade. Papa je večeras tiho ušao u zamračenu Crkvu Svetog Petra s jednom upaljenom svećom na početku bdenja. Reflektori su se upalili kad je Franja… »

Britanske kompanije podbacile, malo direktorki

B92 26.03.2016
London -- Skoro dve trećine od 350 najvećih britanskih kompanija kotiranih na berzi nije uspelo da ostvari ciljano uključivanja 25 odsto žena u upravne odbore. Četiri petine tih kompanija ima dve ili manje žena u svojim odborima, prema rezultatima… »

Miodrag Kostić kupio i šećeranu Te-To u Senti

Nova ekonomija 26.03.2016
Vlasnik kompanije Sunoko Miodrag Kostić kupio je šećeranu Te-To u Senti i tako uvećao udeo na tržištu šećera u Srbiji. Do sada je imao oko polovine slatkog tržišnog kolača, a kupovinom oko 20 odsto akcija senćanske šećerane postao je, po… »

Javni izvršitelji: Povećana finansijska disciplina

B92 26.03.2016
Beograd -- Zahvaljujući radu javnih izvršitelja povećana je finansijska disciplina u komunalnim potraživanjima a u budžet Srbije, rečeno je na savetovanju izvršitelja. Samo po osnovu poreza na dodatnu vrednost uplaćeno je 4,5 milijarde dinara… »

Simpo: Novi poslovi fabrike

Večernje novosti 25.03.2016
Kompanija Simpo saopštila je da su u 2016. godini ugovoreni poslovi opremanja hotela u Crnoj Gori i Hrvatskoj u iznosu od 5,2 miliona evra. Kompanija Simpo saopštila je danas da su u 2016. godini ugovoreni poslovi opremanja hotela u Crnoj Gori i… »