Hronika arhiva vesti 26.03.2016

Zvonko Veselinović pravosnažno oslobođen

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio biznismena Zvonka Veselinovića iz Zvečana optužbi, jer nije dokazano da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, objavljeno je danas na… »

Opsadno Stanje U Danilovgradu: Policija opkolila hotel i pohapsila članove japanske sekte

Blic 26.03.2016
Više od 55 stranih državljana, pripadnika sekte "Aum šinrikjo" (Vrhovna istina sudnjeg dana), uhapšeno je u dva hotela u Podgorici i Danilovgradu, ali su posle saslušanja pušteni na slobodu, javili su crnogorski mediji. Ova sekta odgovorna je za… »

Silovatelju sa Mostarske petlje kazna smanjena za trećinu

RTS 26.03.2016
Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za šest godina kaznu bivšem vojnom policajcu Dejanu Gojkoviću (36) iz Bele Crkve i pravosnažno ga osudio na 12 godina zatvora zbog četiri silovanja i tri pokušaja silovanja na Mostarskoj petlji u Beogradu između… »

"Malo Bi Bila I Doživotna": Ovako je sarajevski oskarovac reagovao na presudu Karadžiću

Blic 26.03.2016
- Za čoveka koji je uništio tolike živote 40 godina zatvora? To vam je 16.000 dana za živote 100.000 ljudi, ako je to dovoljno, onda ne znam šta da kažem. Ovako Danis Tanović, sarajevski režiser koji je dobio Oskara za film "Ničija zemlja"… »

Osuđen Mišković: Mladi Marko, znao si da moraš da platiš porez!

Kurir 26.03.2016
Bez obzira na mladost i obrazovanje na koje se pozivao, sud smatra da je Marko Mišković znao da ima obavezu da plati porez po odbitku, rekla je sudija Maja Ilić. Mišković je za utaju poreza osuđen na tri i po, a Milo Đurašković na sedam godina… »

Pijani pacijent tukao tehničara u Subotici!

Mondo 26.03.2016
Incident u subotičkoj Opštoj bolnici. Nasilnika devojka dovela do Urgentnog. Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija Miroslava Mamulu, tehničara na Urgentnom odeljenju Opšte bolnice u Subotici, u subotu oko 13 časova, napao je pijani pacijent dok mu… »

Nišlija umro u kladionici

Blic 26.03.2016
Muškarac star 54 godine preminuo je sinoć u jednoj kladionici u niškom naselju 9. maj. On je po dolasku u kladionicu seo na stolicu, ali se nedugo posle toga iznenada srušio na pod. Pozvana je Hitna pomoć čiji su lekari mogli da konstatuju samo… »

Bor, migranti pušteni nakon saslušanja u policiji

RTS 26.03.2016
Jedanaest mladića poreklom iz Azije, koji su u petak ujutro pronađeni u kombiju nedaleko od Bora, pušteni su nakon saslušanja nekoliko sati kasnije iz Policijske uprave u Boru. Kako je agenciji Beta rečeno u policiji, njima je dat rok da u narednih… »

Nasilje U Porodici: Uhapšen muškarac u Boru zbog napada na suprugu

Blic 26.03.2016
Borska policija uhapsila je D.T. (41), zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Osumnjičenom se stavlja na teret da je suprugu najpre vređao a onda je I fizički nasruo na nju, udaravši je rukama u predelu glave. D.T. je sproveden… »

Bačen suzavac u kafiću u Nišu

RTS 26.03.2016
Dve devojčice zbrinute su na Dečjoj internoj klinici pošto im je pozlilo kada je, kako je prijavljeno policiji, sinoć bačen suzavac u kafiću u centru Niša. U policiji su potvrdili da su oko ponoći dobili prijavu da je suzavac bačen, ali nije… »