Izvor: Benchmark/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2016

Google-ov novi sistem obaveštenja vas upozorava o bezbednosnim rizicima na Gmail-u

Benchmark 26.03.2016
Gmail sada ima namenski sistem obaveštenja koji upozorava korisnike da rizikuju prilikom otvaranja mejlova sa nebezbednih servisa ili otvaranja loših web linkova. U Gmail-u, ukoliko vam neko pošalje email koji je poslat sa servisa koji nisu bezbedni… »

Microsoft za kinesku vladu priprema specijalnu verziju Windowsa 10

Benchmark 26.03.2016
Iako se radi o interesantnoj informaciji, ona nije baš sasvim iznenađujuća. Naime, priprema se specijalna verzija Windowsa 10 koju će Microsoft izrađivati samo za kinesku vladu, a biće nešto drugačija od ostalih. Posebna verzija Windows 10 će… »

Test pokazao: Exynos verzija Samsung Galaxy S7 telefona nadmašila Snapdragon 820 (video)

Benchmark 26.03.2016
Prošle godine je Samsung Galaxy S6 telefon koristio Exynos 7420 čipset širom sveta, što je bilo Samsungovo odstupanje od dosadašnje prakse. Kompanija je obično stavljala Exynos čipove u telefone koji su bili namenjeni svim tržištima osim SAD, dok… »

Microsoft Surface Hub počeo da se isporučuje

Benchmark 26.03.2016
U skladu sa prethodno najavljenim vremenskim okvirom koji je govorio o objavi u prvom tromesečju ove godine, Microsoft je najavio da je počela isporuka gigantskog Surface Hub uređaja. Ovaj uređaj baziran na Windows 10 operativnom sistemu je prvi put… »

iPad Pro 12.9 se puni 64 posto brže uz USB Type-C adapter

Benchmark 26.03.2016
Apple je na nedavnom događaju otkrio nekoliko novih pribora za svoje uređaje, konkretno USB Type-C to Lightning adapter koji se koristi da puni Apple-ov iPad uređaj korišćenjem Macbook-ovog porta za povezivanje, USB Type-C port. Pored novog kabla… »

Krenula isporuka prvih jedinica Oculus Rifta, u ponedeljak kod korisnika

Benchmark 26.03.2016
Prve jedinice potrošačke verzije Oculus Rift kacige su počele da se isporučuju, što predstavlja prekretnicu za jednog od najvećih igrača na tržištu virtuelne realnosti. Fotografiju je tvitovao direktor kompanije Oculus Brendan Ajrib uz prateću… »

Kako je moć PlayStation 4 konzole napravila Uncharted 4 boljom igrom? (video)

Benchmark 26.03.2016
Naughty Dog je upravo objavio četvrti u serijalu videa nazvanih "Making Of" koji se tiču igre Uncharted 4: A Thief's End. Novi video je drugi deo "Pushing Technical Boundaries" epizode koja nam nešto više govori o tome kako je razvojni tim iskoristio… »

Manje od jedan posto korisnika održava čitavu industriju mobilnih igara

Benchmark 26.03.2016
Ukoliko želite da vaša mobilna igra zauzme mesto na vrhu liste aplikacija, put do toga nije nimalo lak. Naravno, najlakše je kada igra postane instant hit. Iz tog razloga kreatori igara često koriste free-to-play model, omogućavajući tako… »

Pogledajte kako izgleda Google-ov veliki data centar u sjajnom videu u 360 stepeni

Benchmark 26.03.2016
Da li ste se ikada zapitali kako Google upravlja hiljadama petabajta podataka širom svojih servisa na celom svetu? Odgovor leži u data centrima koji predstavljaju prava umetnička dela, a sada možete da pogledate kako izgleda jedan od njih iznutra… »

Samsung predstavio nove SM961 i PM961 M.2 OEM SSD-ove

Benchmark 26.03.2016
Samsung je nedavno, na svom godišnjem SSD Forumu u Japanu, prikazao svoje najnovije OEM M.2 SSD-ove, koji nose nazive SM961 i PM961. Oba SSD-a implementiraju 3D/V-NAND memoriju i imaju Samsungov Polaris kontroler. Samsung SM961 je sposoban za… »