Izvor: Blic arhiva vesti 26.03.2016

Umro Marinko Madžgalj

Blic 26.03.2016
Glumac Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini posle duge borbe sa bolešću. Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom. Iako se činilo da se glumac oporavlja, lekari nisu želeli da daju prognoze. Do pre mesec… »

Premijer O Karadžiću: Vlada osuđuje svaki zločin, ali presude poput ove ne vode pomirenju

Blic 26.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom presude Radovanu Karadžiću u Hagu, da je važnije govoriti o ljudskim žrtvama, patnji i pomirenju, a ne o pravno-političkim konsekvencama koje bi ta presuda mogla da donese. Vučić je rekao… »

Preokret U Belgiji: Ubistvo oficira za bezbednost nuklearke nema veze SA TERORIZMOM

Blic 26.03.2016
Četiri dana nakon terorističkih napada u Briselu ubijen je oficir za bezbednost nuklearne elektrane u belgijskom gradu Šarloa, tvrdi briselski dnevnik "Dernijer er" (DH). Iako je u prvi mah bilo naznaka da je smrt oficira delo terorista, tužilaštvo u… »

Brisel: Trojica napadača optužena za terorizam

Blic 26.03.2016
Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je podnelo optužnice za terorizma protiv trojice napadača koji su umešani u napade u Briselu. Federalno tužilaštvo je navelo da je protiv Fejsala Šefua, trećeg osumnjičenog koji je učestvovao u… »

Florans Artman: Drže me u delu zatvora sa ratnim zločincima

Blic 26.03.2016
Bivša portparolka Haškog tribunala Florans Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN. Ona je na Fejsbuku koji je postavljen u njeno… »

Isis Pred Teškim Porazom: Sirijska vojska zauzela "kapiju Palmire"

Blic 26.03.2016
Sirijske oružane snage proširile su kontrolu severno od istorijskog grada Palmire i zauzele obližnji grad koji su do sada držali džihadisti Islamske države, objavila je sirijska državna televizija, a preneo AFP. Navedeno je da su sirijske trupe… »

MUP DOBIO 10 BORBENIH VOZILA Vučić: Ovo može da bude dobar posao za srpsku ekonomiju

Blic 26.03.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je danas deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je čestitao našoj namenskoj industriji i preduzeću Jugoimport SDPR… »

Novi Kimov Propagandni Video: "Gađaćemo Ameriku nuklearnim oružjem"

Blic 26.03.2016
Severna Koreja objavila je novi propagandni video snimak pod nazivom "Posljednja šansa" na kojem je prikazano lansiranje nuklearnog projektila ka Vašingtonu, a na kraju snimka vidi se američka zastava u plamenu. Četvorominutni video prikazuje… »

Opasnost Od Terorizma: Turska policija upozorila na moguće napade na Uskrs

Blic 26.03.2016
Turska policija upozorila je danas na moguće napade džihadista iz Islamske države na hrišćane ili Jevreje tokom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, preneli su danas turski mediji. Policija upozorila je na moguće napade na crkve koje sutra misama… »

Efektiva: Samo Srbija ne rešava problem sa "švajcarcima"

Blic 26.03.2016
Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" organizovalo je ispred Vlade Srbije protest zbog toga što do sada nije rešen problem korisnika kredita u švajcarskim francima. Predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović rekao je da su isti problem… »