Izvor: e-Novine arhiva vesti 26.03.2016

Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

e-Novine 26.03.2016
U Ševeningenu sa ratnim zločincima. Po prebacivanju u Pritvorsku jedinicu UN bivšoj predstavnici za štampu tribunalovog tužilaštva određen režim segregacije, izolacije i neprekidnog nadzora. Njen branilac smatra to nepotrebnim, ničim opravdanim i… »

Uz tebe smo, generale!

e-Novine 26.03.2016
Razulareni komentatorluk. Presuda Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom izazvala je bes, nevericu, jad, srdžbu, osvetnička raspoloženja, čemer, tugu, potoke suza, resantiman, težak duševni bol i slične emocije među razularenim… »

Đinđiću metak, a beretkama ni orden

e-Novine 26.03.2016
Tomislav Lovreković Zveki, specijalac za tastaturom. Domaći se desničarski bašibozluk baš opustio preko svake mere, ne prezaju doslovno više ni od čega. Malo je nacošima što mogu nekažnjeno da prete, raspiruju mržnju, prave spiskove… »

Nevinost bez ljudskosti

e-Novine 26.03.2016
Presuda Karadžiću i komentari. Drhte od ponosa poreski obveznici, pritajeni logističari masovnih ubica i silovatelja, baš na Dan sećanja, kada je, pre 17 godina, počela intervencija NATO. Na dan zaborava deportacije i masovnih grobnica Albanaca… »

Kako je Franc Kafka ubio Jozefa K.

e-Novine 26.03.2016
Read on: Lejla Kalamujić, Zovite me Esteban (Dobra knjiga, 2015). Lejla Kalamujić je shvatila šta je njeno oruđe, ona je ovladala jezikom u potpunosti, što znači da ga je prilagodila tematskom okviru. Više to nije otežali epski izraz pripovedačke… »

Gurnuli nas u genocid

e-Novine 26.03.2016
Aleksandar Pavić. Radovanu sude i presuđuju oni koji su i njega, i njegov narod, i sve druge narode na području bivše SFRJ nemilosrdno i cinično gurnuli u rat. Koji su od BiH napravili bazu radikalnog islamizma i međunarodnog terorizma koji danas… »