Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.03.2016

BR: Izdat nalog za hapšenje novog osumnjičenog

Glas Amerike 26.03.2016
Belgijsko tužilaštvo identifikovalo je i izdalo nalog za hapšenje novog osumnjičenog za napade u utorak na briselskom aerodromu i metro stanici. U današnjem saopštenju, federalno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje, kako se navodi, muškarca… »

Teška bitka za Palmiru

Glas Amerike 26.03.2016
Sirijska vojska prodrla je danas još dublje u Palmiru, grad koji kontrolišu džihadisti Islamske države, i zauzela nekoliko delova grada. Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i lokalni sirijski mediji prenose da su vojnici ispaljivali… »

Migranti iz Pakistana posebno ugroženi

Glas Amerike 26.03.2016
Zbog politike Pakistana da ne prima nazad izbeglice, a migranti iz te zemlje često ne ispunjavaju uslove za dobijanje azila. LEZBOS— Među desetinama hiljada migranata zaglavljenih u Grčkoj, Pakistanci su posebno ranjivi. Molba za azil u Evropi bi… »

Virtuelna realnost - nova realnost za reklame

Glas Amerike 26.03.2016
Sve veći broj prodavaca više ne mari da li je realnost prava ili kompjuterska, sve dok imaju vašu pažnju. NJUJORK— Reklame je u današnje vreme praktično nemoguće izbeći. One ispunjavaju naše svakodnevne živote, nalaze se na mobilnim… »

Mikrobi čiste vodu od teških metala

Glas Amerike 26.03.2016
Mikrobi mogu da pretvore toksične atome metala u ne-toksične kako bismo od otpadnih voda dobili vodu koja je pogodna za uzgajanje biljaka. VAŠINGTON — Ranije ove nedelje (22. marta) obeležen je Svetski dan vode sa ciljem da se ukaže na činjenicu… »

Samoubilački napadi ID-e u Iraku

Glas Amerike 26.03.2016
Grupa bombaša samoubica Islamske države napala je glavnu vojnu bazu u iračkoj provinciji Anbar i tom prilikom ubijena su tri iračka vojnika, saopštili su zvaničnici. Komandant iračke vojske, general Ali Ibrahim Daboun izjavio je da su se četvorica… »

Obama: Belgija ima punu podršku SAD

Glas Amerike 26.03.2016
U svom redovnom obraćanju, predsednik SAD rekao da je Belgija blizak prijatelj i saveznica i da kada se radi o prijateljima, Amerika će biti uz njih, posebno u borbi protiv terorizma. Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je ponudio belgijskom… »

Demokratski primarni izbori na zapadu SAD

Glas Amerike 26.03.2016
Analitičari kažu da bi današnji kokusi mogli da idu u prilog Sandersu jer imaju tendenciju da privuku najaktivnije liberalne demokrate. U subotu se održavaju primarni izbori za demokratske predsedničke pretendente u tri zapadne savezne države… »