Izvor: N1 Info/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2016

Ekološki incident u rezervatu prirode kod Apatina

N1 Info 26.03.2016
U rezervati "Gornje Podunavlje" kod Apatina došlo je do ekološkog incidenta kada je iz industrijskih postrojenja ispuštena obojena tečnost intenzivnog mirisa. "Pripadnici Lovočuvarske i Ribočuvarske službe, čuvara Zaštićenih područja i čuvara… »

Našao NLO na Guglovim mapama

N1 Info 26.03.2016
Dok većina lovaca na vanzemaljce proučava fotografije NASA, jedan od njih tvrdi da je NLO primetio unutar klimatski kontrolisanog hangara unutar Oblasti 51 u Nevadi, SAD, i to koristeći Google Maps. Naime, osnivač stranice UFO Sightings Daily, Skot… »

Naredne nedelje bliski susret s kometama blizancima

N1 Info 26.03.2016
Početkom sledeće nedelje Zemlju očekuje jedan od najbliskijih susreta s nekom kometom nakon dugo vremena, piše Dejli mejl. Pored Zemlje trebalo bi da prolete dve komete blizanca, jedna u ponedeljak, druga u utorak, ali nijedna neće predstavljati… »

Radijacija uništila robote u Fukušimi

N1 Info 26.03.2016
Nedavno su japanska energetska korporacija Tepco u čijem je vlasništvu i nuklearna elektrana u Fukušimi i Tošiba predstavili robote za koje su se nadali kako će uspešno ukloniti radioaktivni materijal iz reaktora broj 3 nuklearne elektrane… »

Rusi planiraju da do Marsa stignu za 45 dana?

N1 Info 26.03.2016
Iako je prošlo gotovo 47 godina otkad su Nil Armstrong i Baz Oldrin izašli iz lunarnog modula i zakoračili površinom Meseca, još se nismo puno odmakli od pogonskih sistema iz tog vremena. Štaviše, nakon što su se Amerikanci odlučili na razvoj… »