Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.03.2016

EFEKTIVA: Samo Srbija ne rešava probleme kredita u 'švajcarcima'

Nova ekonomija 26.03.2016
Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva organizovalo je ispred Vlade Srbije protest zbog toga što do sada nije rešen problem korisnika kredita u švajcarskim francima. Predsednik udruženja Efektiva Dejan Gavrilović rekao je da su isti problem… »

Rusi se nadaju da će Iran kanalom povezati Persijski zaliv i Kaspijsko jezero

Nova ekonomija 26.03.2016
Iran je nastavio da radi na projektu izgradnje kanala koji bi trebalo da poveže Persijski zaliv i Kaspijsko jezero. Planirana dužina kanala, čija izgradnja bi mogla da bude završena sledeće decenije, jeste oko 700 kilometara. Taj objekat bi obezbedio… »

PONUDA: Putujete po svetu, pijete pivo i još vas plate za to

Nova ekonomija 26.03.2016
Jedan od najinteresantnijih sezonskih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje piva. Za muški pol sigurno, verovatno i za poneku ženu, jedan od najboljih poslova koji se trenutno nudi je putovanje svetom i ispijanje velikih… »

Japancima stranci hoće da 'ukradu' posao nindže

Nova ekonomija 26.03.2016
Japanska provincija koja je objavila konkurs za posao nindže, ratnika špijuna za vreme feudalnog doba, bila je iznenađena prijavom 200 kandidata iz inostranstva. Na konkurs se javilo šest puta više stranaca od Japanaca. Poznata po dvorcu u Nagoji… »

Miodrag Kostić kupio i šećeranu Te-To u Senti

Nova ekonomija 26.03.2016
Vlasnik kompanije Sunoko Miodrag Kostić kupio je šećeranu Te-To u Senti i tako uvećao udeo na tržištu šećera u Srbiji. Do sada je imao oko polovine slatkog tržišnog kolača, a kupovinom oko 20 odsto akcija senćanske šećerane postao je, po… »

Proizvodnja meda sve popularnija u Srbiji

Nova ekonomija 26.03.2016
Izvoz meda raste ali se poboljšava i kvalitet meda, kažu u Privrednoj komori Srbije. Od nedavnih izmena Zakona o stočarstvu očekuje se da pomiri pčelare i voćare, i da spreči nesavesnu upotrebu pesticida. Pčelarstvo je jedina grana poljoprivrede… »

Sutra počinje letnji red letenja na aerodromu Nikola Tesla

Nova ekonomija 26.03.2016
Letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla stupa na snagu sutra, 27. marta i primenjivaće se do subote, 29. oktobra ove godine. Beogradski aerodrom je saopštio da je u redovnom putničkom saobraćaju planirano da saobraća 25 kompanija prema 62 grada… »

Trka oko mesta za prodaju suvenira i slatkiša na Kalemegdanu

Nova ekonomija 26.03.2016
JP "Beogradska tvrđava" raspisala je konkurs. Najjeftiniji je stalak za prodaju balona, čije iznajmljivanje košta oko 120.000 dinara. Najviše mesta za suvenire. Trka tezgadžija za najbolje mesto na Kalemegdanu startovala je u četvrtak, a prodavci… »

NOPS: Na računu za struju sporna stavka koju građani plaćaju

Nova ekonomija 26.03.2016
Nacionalna organizacija potrošača Srbije tvrdi da na računu za električnu energiju postoji jedna jako sporna stavka pod nazivom "trošak javnog snabdevača", koji je za građane trošak od 125 dinara, a za EPS dobitak od čak tri i po miliona evra… »

Naučnici stvorili najprostiji organizam na svetu sa samo 437 gena

Nova ekonomija 26.03.2016
Bakterija koju je u laboratoriji uspeo da stvori naučnik Kreg Venter sastoji se od samo 437 gena. Prema studiji objavljenoj u magazinu Science, bakterija ima do sada najmanji genom od bilo koje ćelije u prirodi koja ima sposobnost autonomne replikacije… »